Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '15

 
Kategori
Deneme
 

Dünyanın çatısında Asya ve Afrika’dan bir çivi bile yok

Dünyanın çatısında Asya ve Afrika’dan bir çivi bile yok
 

Ne bilim literatüründe ne de sanat literatüründe bu iki kıtaya ait bir şey görmedim. Ayrıca bunlara Güney Amerika’yı da eklemeliyiz. Ve biz de dâhiliz. Dünyanın üçte ikisi. Belki ilk 100 icattan bir tanesinde bile imzaları yok.

Oh ne güzel, dünyayı size verelim yiyip içip yatın… Yahudi bulsun sen kullan. Amerika bulsun sen yararlan. Avrupa bulsun sen havalan. Sizler bu coğrafyanın insanları olarak batıya minnettar olmalısınız. Değilse Pekin’den New York’a yürüyerek giderdin ki… giderdin!

Lakin kuru minnettarlıkla olmaz. 1.3 milyar Hintli inek ayini yapmak için mi geldi dünyaya. İslam ülkelerini hiç konuşmayalım. Yerin altında petrol, üstünde hacı, şükrettikçe veriyor Tanrıları; adam niye icat yapsın ki… Verirsin parayı, alırsın Yankee’den, sırtüstü yatarsın yankiden! Portatif sakal yapsaydı bari uğraşmazdı Müselman!

Ortadoğu halkları anarşit, bi cacık olmaz! Keser sapı bilem yapamaz bunlar! İşte Türkler. Din yüzünden diyeceksin ya, Müslüman olmasalar da fark etmezdi. Önceden neydiler ki sonradan ne olsunlar.

Afrika sadece kuraklıktan aç değil, akıl sorunları da var. Sıcak beyinleri uyuşturuyor mu ne, dünyanın kuzeyi zengin güneyi fakir; Amerika’nın kuzeyine bak, güneyine bak, sanki iki ayrı kıta.

Oh ne ala, beleş dünya… Ben olayım vermezdim bunlara teknoloji filan, bir buzdolabı bile satmazdım. Avrupa adam etti Avrupa’yı beğenmiyorlar. Barut filam dediler ya Çin de ne var? Japon Kore havalanmasın, teknoloji orijin batı. Hem kendileri olsa ne yazar, dün bir bugün iki. Yok, yok; Asya, Afrika, Ortadoğu ve Güney Amerika Avrupa, ABD ve İsrail’e bilim ve teknoloji vergisi ödemeli.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..