Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '15

 
Kategori
Deneme
 

Dünyanın dörtte biri insana dörtte üçü balığa, keşke balık olsaydık

Dünyanın dörtte biri insana dörtte üçü balığa, keşke balık olsaydık
 

Üstelik hayvanlarla da ortağız. Yaratan ne düşündü bilmiyorum ama bana pek mantıklı gelmiyor. Balıkların aradığı her şey denizde var; insanların aradığı her şey karada yok ama. Yani böyle bir kayırma var işte! Bir de bizim de denizden geldiğimiz söyleniyor. Yani belki de balıktık. Keşke öyle kalsaydık. “Köpek balığının dişleri arasında bunu demezdin” Derdim, ölüm her yerde.

Fizyolojik olarak da suların karalardan fazla olması mantıklı değil. Su bu ya zaten zor bulunuyor; bu kadar su nereden gelmiş anlamadım. Karalar daha fazla olsa daha iyi olmaz mıydı, su ne işe yarar ki, okyanusa buğday ekilir mi, biz beslerdik balıkları. Hikmetinden sual olmuyor, iradesine de karışılamıyor; elimiz böğrümüzde bekliyoruz işte! Somalili Abdullah kuyu başında bir damla su için beklerken yaratana sitem etmez mi?

Suların karalardan fazla oluşunun karalara bir faydası olmuyor gibi; tekne ile denizde gezeceğime eşeksırtında karada gezerim. Deniz derya dolaşıyorsun eve geldiğinde içmeye su yok. Allahülazim doldurmuş çukurları karada su için insanlar birbirini öldürüyor. Hikmeti Hüdadan bahsediliyor ya valla ben ortada bir hikmet görmüyorum.

Hem dünyanın yüzeyi niye bu kadar çukurlarla doluymuş ki. Öyle olmasa okyanuslar dağlardan akacaktı ya o zaman biz nere giderdik meçhul. Dörtte üçü suyla kaplı susuz dünya olur mu? Allah dünyayı hiç bizim isteğimize göre yaratmamış.

Balıklar bu kadar suyu napıyor? Hiç. Bir kova suda yaşar onlar ya, ne gereği var denizmiş okyanusmuş. Şu yer çekimi midir nedir bir azizlik yapsa, çekmese, boşalıp gitse denizler okyanuslar uzayın boşluklarına. Zaten işe yaramıyor. Balık malık diyoruz ya adamlar bizden şanslı. Bizim dua şükür secdede alnımız yarılıyor, Pisi balığı hazretleri namaz mı kılıyor oruç mu tutuyor ki bunları hak ediyor? Yedi milyar insan, bir o kadar hayvan bir avuç toprağa sal, deryaları Mezgit efendiye ver. Hâşâ Allah’ın adaletini anlamak güç!

Normalde insan dünyanın efendisi değil mi? Nasıl efendilik lan bu, Mozambikli Tura’nın kuyudan su çıkaracağım diye beli kırılıyor, İstavrit karısı okyanusta zevkten göbek atıyor, ben ona gösteririm tavada! Bu deryalar yalnız balıklara verilmiş olamaz, bunda bir iş var ama angut dünya anlamıyor ki, bu kadar yararlanacağız sanıyor.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..