Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '07

 
Kategori
Mizah
 

Dünyanın en anlamsız yasakları - 4

Dünyanın en anlamsız yasakları - 4
 

İngiliz Savcı David Crombie der ki; “Çin’de, bir insanı boğulmaktan kurtarmak, o kişinin kaderini değiştirmek anlamı taşıdığından yasaktır.” Bence bu işte, çok ciddi bir mantık hatası var. Ya bizim Savcı hatları karıştırıyor ya da daha vahim bir şeyler mevzubahis.

Kardeşim, bu adamlar karınca gibiler yahu. Madem ölüme kafa tutma noktasında inançları gereği bir dirençleri sözkonusu, o halde nereden geliyor bu minyatür adem taifesinin, sulak yerde yetişmiş bolluğu. Ha yok, sadece olay boğulma noktasında bu şekilde yürüyorsa ayrı konu tabi. Vatandaşın gözleri pörtlemiş, sarı-soluk benzi, yağ değişimi gelen arabanın eksoz dumanı rengine bürünmüş, o minik gözleri hiç olmadığı kadar büyümüş, “çan-çin-çon” diye feryatlar ederken suyun içinde; benim minik boylu amcalarım, “yok, haşa, kaderine hükmetmek olmaz” diye kıllarını kıpırdatmaktan geri durmaktaysalar, ne söyleyebilirim, çok da fazla denecek bir şey yok galiba. “Allah size akıl-fikir ihsan etsin” demekten başka.

Ya biz, ya o, canım yurdum insanı. Birisini gluk gluk boğulurken göreceğiz de trene bakar gibi bakacağız, vatandaşın, şekli-şemali kaymış suratına. Haşa, tövbe haşa. Vallahi, daha üzerimizi bile çıkarmadan (e malum her daim içimizde mayo ile dolaşanımız yoktur sanırım) balıklama atlarız suya. Kimimiz çivileme de olabilir. Üç-beş kulaçta yanında biteriz, zavallının. Çeker alırız, Azrail’i olmuş suyun içinden, kendisini.

Bak şöyle bir durum da olabilir sonrasında: “Abi, ne yaptın sen yaa...şöyle ağız tadıyla kendimizi intihar edemeyecek miyiz şurada?”

“Oğlum, gel sen kendini intihar etme de, beni intihar et” gibi bir Türkçe dersi vermeyiz tabi o sırılsıklam halimizle ama şeytan der ki “yapıştır şöyle okkalısından iki Osmanlı tokadı da, ağız tadıyla kendini intihar etmek neymiş görsün lavuk.” Sonra, iman kuvvetiyle bir tövbe-istiğfar çeker ve “ya sabır, Ya Rabbim” diyerek, paçamızdan suları akıtıp, otuz ikisi tekmili birden dişlerimizi takırdatarak yolumuza gideriz.

Kim bilir, belki de içimizden Çin’lilere hak vererek...

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..