Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dünyanın En Mutlu Bebekleri...

Dünyanın En Mutlu Bebekleri...
 

Dizi aralarında sürekli ekrana gelen bir mama reklamı var. Bu reklamın sloganı bana son zamanlarda çok batmaya başladı.

Reklamın sloganı “Dünyanın En Mutlu Bebekleri” bu reklamı izlemeye başladığımdan beri garip ve elimde olmayan bir şekilde insanlara, çocuklara ve bebeklere bakıyorum. Biliyormusunuz, her geçen gün daha da dikkatimi çeken bir nokta var. Farkında olarak ya da olmadan sürekli bir şeyler atıştıran bir halk olmaya başladık.

Neyse asıl konuya gelelim: Dünyanın en mutlu bebekleri, dünya nüfusunun yüzde kaçı acaba hiç düşündünüz mü?

Yoksa bu bebekler şu gün aşırı haberlerde gördüğümüz itilip, tekmelenen, dayak yiyen, tecavüz edilen ya da istenilmediği için ailesi tarafından sokağa atılan, bir adım daha ileri gidersek öldürülen bebekler mi ?

Yoksa daha bebeklik dönemini bile bitiremeden hiç anlamadığı, tanımadığı bir dünya da sırf çıkar savaşı için hedef belirlenip annesinin koynunda, yatakta uyurken bir kurşunla yaşama veda eden Ortadoğu’da yaşayan bebekler mİ?

Yoksa doğduktan sonra ailesinin maddi olanaksızlıklarından dolayı kobay olarak kullanılan, organ mafyasına yenik düşen ya da mal gibi varlıklı ailelere satılan bebekler mi ?

Ya da açlıktan, sefaletten,kirli sudan ve benzeri nedenlerden dolayı yaşamının başında dünyaya veda eden Afrikalı bebekler mi?

Biraz daha geri gidecek olursak Hitler Almanya’sında gaz odalarında ölen bebekler mi?

Yoksa gelişmiş bir ülkenin banliyösünde doğan, mülteci olduğu için sürekli itilip kakılan ailelerin bebekleri mi?

Lütfen “Dünyanın En Mutlu Bebekleri”nin kim olduğunu bana açıklayabilecek biri çıkabilir mi? Dünya nüfusu altı milyarı çoktan geçti. Bu nüfusun yarısından fazlası sefalet eşiğinde yaşamakta, sefalet içinde yaşayan ailelerin bebekleri mi dünyanın en mutlu bebekleri?

Ben, dünyanın en mutlu bebeklerini bulamadım.Bulan varsa beri gelsin ve bana da açıklasın.

var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..