Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Dünyanın ileri karakoluyuz sanki barış zirveleri Cenevre’de, savaş zirveleri Ankara’da yapılıyor

Dünyanın ileri karakoluyuz sanki barış zirveleri Cenevre’de, savaş zirveleri Ankara’da yapılıyor
 

İnsanlar barışacaksa Avrupa’ya gidiyor, savaşacaklarsa bize geliyor. Niye, bizim burada barışılmıyor mu? Nasıl barışılsın, başkentin topları dünyaya çevrilmiş. Biz Avrupa’ya barışı konuşmak için gidiyoruz, dünya bize savaşı konuşmak için geliyor. Savaşın merkezi Irak Suriye değil Türkiye sanki. Bir ABD genelkurmay başkanı geliyor, ardından ikinci adam Joe Biden. Beyaz Saray’ı buraya taşıyalım bari! Türkiye General Patton’un ikmal üstü sanki.

Ya kardeşim burası insanların yaşadığı bir ülke, gidin tatbikatınızı başka yerde yapın, uçaklarınız kulaklarımızı sağır ediyor. Bize ne Suriye’den bize ne Irak’tan! Başımızdaki John Wayne gitsin Teksas’ta kovboyculuk oynasın. Zaten terörle başımız belada bir de bu Aslan Asker Pattonlar Türkiye’yi üs olarak kullanıyorlar.

İnsanlar tedirgin… Putin tehdit etti. Esat tehdit etti. Sisi bağırdı. IŞİD gürledi. THY uçağı kalksa savaş başladı sanıyoruz. İşin tuhafı komşumuz olsa da bu savaşların ülkemizle ilgisi yok. Zaten terörle başımız belada. Yetmiyormuş gibi herkes bize yükleniyor. “Türkiye’ye gidin. Türkiye’den geçin. Türkiye’den vurun…” Cehennemin dibine gidin! Bir de başımızda kendi geleceğini ve ülkenin geleceğini savaş siyaseti üzerine kurmuş bir yönetim var. Zaten bundan dolayı böyle oluyor. Elin baharı bize kış oldu. Kıyılarımıza ölü balıklar gibi insan cesetleri vuruyor. Sorumlusu biz değiliz ama ilgisiz kalamıyoruz. IŞİD’i, PKK’sı da caba. Biz ne yapacağız millet olarak ya!

Rus’u, Amerika’sı, Alman’ı, İngiliz’i gelmişler dibimize o yana bu yana füze yolluyorlar. Avuç içi kadar alan, onlarca devlet, füzelerin bazıları ülkemize düşüyor. İnsanlarımız ateş üstünde oturuyor. Bu ateşin içine hiç girmeyebilir miydik? Ama içindeyiz işte. Nasıl çıkacağımızı da bilmiyorum.  

Ve en acısı bu halden memnun ve mutlu bir siyaset var ülkemizde. Ve asan, kesen, meydan okuyan, haddini bildiren bu siyasetin destekçisi bir halk. Savaş planları Türkiye’de yapılıyor. Şeytanın müteffikleri Türkiye’yi üs olarak kullanıyorlar. PKK belasıyla uğraşırken bir de başımıza Arap Baharı belası çıktı. Hükümetin sert politikası radikal örgütleri de harekete geçirdi. IŞİD bir yandan, THKP-C bir yandan. Barışı düşünen bir devletimiz olsaydı hiçbiri olmayabilirdi. Bazıları devletin bu politikasından öyle mutlular ki… Bakalım sonu ne olacak!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..