Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '08

 
Kategori
İstanbul
 

Dünyanın ortayeri İstanbul..

Dünyanın ortayeri İstanbul..
 

Birçok Avrupa ülkelerini gezdim, gördüm. Hatta, yaşamımı oralarda sürdürmem için birçok girişimlerim oldu. Çeşitli aralıklarla gidiş, gelişlerimin sonucunda, ticari kimliğimin oluşu artılarımla ikamet engelimin olmadığı halde İstanbul dışında başka bir şehirde yaşayamiyacağıma karar verdim.

Nedir, insanı bu denli bağlayıcı neden bu şehire.?
Devrik cümle kullanmış de olabilirim..kusuruma bakmayın..zaman, zaman sarhoş edebiliyor bu şehre sevdalığım..Somut birşey söyleyemiyorum bu sevdalığa dair..Gerçekten de bulamıyor insan neden bukadar sevdiğini..Tütku mu, Aşk mı, sevda mı, bağımlılık mı, alışkanlık mı.?

Dünya düzeni değişiminde bir çok insanın batı ülkelerini özümsemek isteğinde bulunurken, bu denli ekonomik zorluğu olan bir şehir'e böylesine duyguları yaşamak belkide birçok insana yanlış gelebilir..Fakat, insanın yaşamak istediği ortam, kendi gelişimi ile ilgili çok olumlu değişimlerinin olabileceğini düşünüyorum..Mutlu bir çevrede insanın evrene bakışı de farklı oluyor..İnsanlara, çiçeklere, hayvanlara, taşlara farklı dokunuyor..

İstanbul ile flört dönemini yaşamakta olan insanlarımıza şunu söylemek isterim.."Evet İstanbul zor bir şehir, Anadoludan çeşitli nedenlerle gelmiş bulundunuz, İstanbul sizi 2-3 yıl taşır, eğer özümseyemez iseniz yuvanıza geri dönmekle karşı karşıya kalabiliyosunuz..savaşınıza, üstüne, üstüne gidin..yılmayın..önünüze mutlaka engeller çıkacaktır..örneğin olumsuz, kendini geliştirememiş, kendini aşamamış insanlarla karşılaştığınız zaman hoşgörülü olmaya çalışın..veya size zarar verebilecek kişi olduğunu hissettiğinizde, yok saymaya çalışın onunla ki, İstanbul flörtlüğünüzden sonraki aşk ve sevgi duygularınızı gölgelemesin..


Birçok kültürleri görebilmeniz mümkündür İstanbulda..Yüzyıllar önce Dünya kültürlerinin gerek tarihsel yapıt kültürleri, gerekse folklorik ve sanatsal kültürlerinin yaşanmışlıklarının yanısıra, ülkemiz kültürlerini de gözlemleyebiliyosunuz..zeybek, halay, horon ve diğerleri..türkülerini dinleyebiliyorsunuz bölge, bölge..

Yoksa, Dünyanın merkezi İstanbul mudur.?
Nedersiniz.?
Acaba, merkezkaç kuvvetiyle mi tutunuyor İstanbulu seven insanlarımız, bukadar zorluklara rağmen.? :)

Dünyanın orta yeri İstanbul..!
 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..