Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dünyanın soy(unu)-kırdılar. -I-

Dünyanın soy(unu)-kırdılar. -I-
 

Dünyanın soy(unu)-kıran devletler şimdi de tarihe sırtlarını dönerek sözde soykırımın inkarını suç sayıyorlar.

Peki bu dünyada yaşayan insanlar, Belçikalıların Ruandada, Almanların Polonyada, Fransızların Cezayirde, İngilizlerin Güney Afrikada ve İrlandada, Rusyanın Kafkasyada, Rumların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti'nde, Yunanlıların Batı Trakyada, Kürtlerin Musul-Kerkükte, Çin'in Doğu Türkistanda, Sırbistanın Bosnanda (daha niceleri sayılabilir) neler yaptıkları ve bazılarında hala yapmakta olduklarını uluslararası tanımı ile örtüşen gerçek manada soykırım ve kötü muamelelein farkında değiller mi!!!

Değiller. Neden çünkü bu farkındalık onlara birşey kazandırmıyor aksine farkındasızlıktan rantları mevcut.

Ama bizim bu farkındalığa acilen ihtiyacımız var.

Herkesin ulaşabileceği ve bir kısmını da soykıranların kendi vatandaşlarının yazdığı kitaplar, belgeler ile de sabit olduğu gibi birinci dünya savaşında doğuda olanlar, uluslararası soykırım tanımı ile uzaktan yakından ilişkisi olmayan yaşanmışlıklardır. Birinci dünya savaşında yüzyıllarca beraber yaşadığımız insanların, dostlarımızın kardeşlerimizin bir takım çıkarlar uğruna kuzey cephesi ile aramızda bize dönük tarafı kesen bir hançer olmuşlardır. Bu durumda her ülkenin yapmayacağını yapıp onlarla savaşmak yerine onları başka bölglere aktardık. Bu aktarım sırasında kızgın halkımızın hışmına uğramasınlar diye binlerce askerimiz onlara refakat etmişler, o zor şartlarda askerlerimizin birçoğu ile birlikte ermenilerinde bir kısmı hayatını kaybetmiştir. Bu yolculuk sırasında, ikamet edilinen çadırlar kurulmuş, çadır hastaneler kurulmuş ve o yoksul zamanımızda askerin bile yeterli olmayan ermenilerle paylaşılmıştır. Bir milletin sonunu getirmek niyetinde olan bir zihniyet onları tedavi etmek için hastane kurarmı sizce. Bu yolculuk sırasında halk ile ermeniler arasında ölümlü çatışmalar çıkmıştır elbet ama bunu soykırım olarak nitelendirmek, ölüm sayılarını milyonlara kadar çıkarmak hiç olmazsa tarihe olan saygısızlıktır.

Peki niye basbas bağırdığımız gelin tarihçilerden oluşan uluslararası bir komisyon kuralım ve bu olayı irdeleyelim, sonra sonucunu da tüm dünya ile birlikte biz de kabul edelim. Kabul edilmiyor, çünkü gerçekler, işlerine yaramıyor.

Peki ne yapacağız o zaman? Devamı ikinci bölümde...

Sevgiler...

 
Toplam blog
: 9
: 734
Kayıt tarihi
: 18.08.06
 
 

Ankara' da yaşıyorum. Hukuk okudum ve şu anda Ankara' da avukatlık yapıyorum. Yazmayı ve okumayı ve ..