Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '14

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Dünyanın ve insanlığın geleceği, THE GLOBAL COMPACT

Dünyanın ve insanlığın geleceği, THE GLOBAL COMPACT
 

The Global Compact logosu int alınmıştır.


25.06.2014 Çrş. günü üyesi olduğum (Türkiye Irak Yatırımcılar Derneği) TURIYAD’I temsilen TUSİAD’IN İST merkez ofisinde yapılan THE GLOBAL COMPACT Türkiye toplantısına davetli olarak katıldım.

Toplantı Birleşmiş Milletler Teşkilatının THE GLOBAL COMPACT organizasyonuyla Dünyanın Geleceği ve İnsanlığın Mutluluğu için üye ülkelerin STK’ları, ilgili kuruluş ve gönüllü uzmanları genelinde; NASIL BİR DÜNYA, NASIL BİR YAŞAM İSTERSİNİZ? Sorularına cevaplar ve öneriler arayışını kapsamaktaydı.

Toplantı THE GLOBAL COMPACT Türkiye Başkanı Dr. Yılmaz ARGÜDEN’İN açış konuşması ve THE GLOBAL COMPACT Türkiye ayağının BM ulusal ağlar başarı ödülünü aldığı duyurusuyla başladı.

Toplantıdaki 28 katılımcının insanlık ve dünyanın geleceği için yaptıkları değerlendirmelerle Sn. ARGÜDEN’İN verdiği çabanın ve alınan başarı ödülünün ne kadar önemli olduğunu teyit etmekteydi.

Toplantıdaki katılımcılar; doğanın korunduğu, açın olmadığı, cinsiyet ve insani sosyal eşitliğin olabildiği, hukukun üstünlüğünün, hukuka karşı ve yaşamda fırsat eşitliliğinin sağlandığı, stresin sıfırlanması başlıklarında çalışmalar yapılması için yorum, öneri ve taleplerde  bulundular.

Ayrıca “SÜRDÜRÜLEBİLİR” kavramının; ekonomi, kalkınma, refah, insani çaba ve yaşama dair önemli kavram olduğu konuşuldu.

Üç saat süren toplantının sonucunda insanlığın pürüzlerinin azaltılabileceğine dair küresel çalışmaların Türkiye cephesinde çabalayanların ve düşünenlerin olduğunu algılamak bile geleceğe dair umutlandırdı.

Davetlerinden ötürü Sn. Dr. Yılmaz ARGÜDEN’E, Sn. Damla TAŞKIN’A ve Sn. Derin ŞENERDEM’E teşekkür ederek, çalışmaların sonuçlar vermesini diliyorum.

Kadri KANPAK

kadrikanpak@hotmail.com

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..