Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Dünya siyasi tarihi Türkiye yakın tarihi, Güncel Türkiye ve Dünya siyaseti ile ilgileniyorum. Basın-Yayın alanında bir kariyer planlıyorum.

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Kürt Bayrağı (!) Diyarbakır semalarında!

Belki ucu birinci dünya savaşı sonrasındaki paylaşım haritalarına kadar gidebilecek bir projeden bahsediyoruz. Sabit kafalılık yapmak istemem ama emperyalistlerin kafaları hiç değişmiyor. Sadece konjonktürün kendilerine izin vermesi için planlarını uykuya yatırıyorlar. Ortam izin verdiğinde tekrar uyandırana kadar... Burada üzerimize düşen bu planları fark edecek şekilde algımızı geliştirmek. Devletler var olduğu sürece birbirleri üzerindeki emelleri bitmeyecek.

25 Mart 2012 16:47
Erdoğan siyasetten mi çekilecek?

Çok iyimser buldum yazınızı. Bence ölmeye yüz tutmuş bir BAAS rejimi ile bugüne kadar hep destek tam destek gördüğü bir ABD arasında tercih yaparken Başbakan bu kadar zorlanmaz.Hele 2023 hırsına düşmüş Ülkenin ilk başkanı olmak isteyen bir Erdoğan'ı bu yoldan sadece ölüm ayırabilir. Stratforun bu açıklamaları -dikkatinizi çekiyorum sızma değil açıklama- Erdoğan'ı daha da büyük bir baskı altına alma adına yapılmış bir faaliyet bence. Halk müslüman bir ülkeye operasyona tepki gösterir düşüncesi var ama bu tepkiyi ''canilerden din kardeşlerimizi kurtarmaya gidiyoruz!''a dönüştürmek iktidar kontrolündeki medyanın elinde. Habur görüntülerinde baltayı taşa vuran bir Tayyip Erdoğan nasıl durumu kendi lehine çevirdiyse bugün kendisi yine aynı kabiliyete sahip.

19 Mart 2012 16:52
Gülen cemaati ve Süleymancılar cemaati Ak Partiyi böler mi?

ABD her getirdiği iktidarı kullanışlılığını kaybettikten sonra gözden çıkarmıştır. Bu iktidarda böyle olacaktır. Anap iktidarı da buna örnek gösterilebilir. Seçim öncesi CHP de ve MHP de operasyon yapanların kim olduğu çok önemli. İddia edildiği gibi cemaat tüm siyasi partilerde operasyonlar yapacak kadar güçlü mü yoksa iktidarı tanzim eden ABD, muhalefeti de düzenledi mi demek daha tutarlı olacaktır? Buradan yapılacak çıkarım; her an beklenmedik gelişmelerle yerinin müthiş sağlam olduğunu düşündüğümüz birileri ortadan kaldırılabilir. Şu veya bu şekilde... Çünkü siyasi arenayı tanzim etmenin bir çok yolu var işte özal işte deniz baykal işte kenan evren!

19 Mart 2012 16:37
 
Toplam blog
: 10
: 306
Kayıt tarihi
: 03.03.12