Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '08

 
Kategori
İnançlar
 

Dünyaya yaklaşan göktaşı ,Yecüc ve Mecüc...

Bugüne kadar daima yazdıklarım ampirik ( gözleme dayalı) konulardı diye düşünüyorum. Başka bir deyişle daha elle tutulur ve mantıksal. Ancak bazen , bazı değişik konulara da ilgi duymuyor değil insan. Şimdi aktarmaya çalışacağım konuda bu tarz bir tema içeriyor kanımca.

İster istemez , hepimizin bilinçaltında bir kıyamet senaryosu vardır. Hepimizi müslümanız ancak gayri müslimlerinde inançlarına göre bir kıyamet senaryosu vardır. Bu senaryo gerçeğe dönüşmeden önce , bazı alametlerin oluşacağı hepimizce bilinir.Tabi dinlerine göre farklı farklı alametlerdir bunlar. Yahudilerin alametleri farklıdır , hıristiyanları ki farklıdır ve biz müslümanların ki farklıdır. Ancak temel olarak her üç grupta da , büyük bir savaş söz konusudur.Kimilerine göre iyilerle kötülerin savaşı Armegeddon , kimilerine göre Mehdi ile Deccalin savaşı , kimlerine göre Yecüc ve Mecüc ile olacak olan savaş.

Kimileri ki bazı tarikatlar , eğer alametlerin oluşmasına yardımcı olursak , kıyametin de kopacağına , yada Mesih'in geleceğine inanırlar. Bunun içinde gerekli çalışmları yapmaya çalışırlar.

Şu Yecüc ve Mecüc konusu benim ilgimi çekti. Biraz konuyu inceledim. Kuran-ı Kerim'de de geçiyor. Öğrendiğim kadarıyla , özetle , bu kavim laf anlamaz bir topluluk. Hz.Zülkarneyn A.S tarafından içeriğini ve yerini tam olarak bilemediğimiz şekilde demirden (Demir dünyamıza uzaydan gelen bir madendir diye biliyorum) bir duvarın arkasında kalmışlar. Belli bir gün sonrada oradan tekrar serbest kalacaklar. Zülkarneyn A.S ın uzaya yolculuk yapan bir peygamber olduğu da söyleniyor.

Kıyamet alametleri arasında , Yecüc ve Mecüc ün çıkışı , bizim inanışımıza göre Hz.İsa ve Mehdinin ordularının Deccal ordularını yok etmesinden sonra olacaktır. Yecüc ve Mecüc den sonra tüm insanlık altın bir çağ yaşayacak , yine dejenerasyon olacak ama bundan sonra kıyamet kopacaktır.

Bana göre , toplumların tam bir huzur ve sukunetle birbirleriyle kardeşi gibi kaynaşması , altın çağ yaşaması , ancak ve ancak , tümüne yönelik bir tehdit ve bu tehditin ağır bedellerle ortadan kaldırılmasından sonra olur. Hepiniz büyük savaş yaşayan ülkelerin vatandaşlarının ortak düşman ortadan kaldırıldıktan sonra nasıl bir uyum ve beraberlik içinde bütünleştiğini görebilirsiniz. (Türkiye cumhuriyetin ilk yılları , Japonya ..)

Yecüc ve Mecüc , inanışa göre su kaynaklarını yok edecek ve Hz.İsa'nın duasıyla Allah tarafından gönderilen bir kurtçuk sayesinde (bana göre bu kurt şeklinde bir bakteridir) , yok olacaklardır. Cesetleri çok ağır kokular yayacak ve gelen bir yağmurlada o cesetlerde ortadan kaldırılacaktır.

Şimdi bazıları bu kavime ne kadar çinli , mançuryalı yada moğol desede ben bu kavimin dünyalı olmadığını düşünüyorum. Uzaydan gelecekler ve su kaynakları için gelecekler , insanlarla savaşacaklar , insanların bu kavime güçleri yetmediği için ancak ve ancak bir bakteri nedeniyle ölecekler. Aklıma Tom Cruise'un Dünyalar Savaşı filmi geldi. Farkındaysanız Hollywood'ta belli bir kesimde bu tarz senaryolarla (son zamanlarda uzaylı metabolizmaların , dünyamızı ve insanları tehditleri fazla film konusu olmaya başladı ) epey ilgilenmeye başladı. Jodie Foster'ın uzayı dinlerken yaşadıklarını konu alan film de uzayda varolduğuna inanılan zaman tünelleri içinde , dışardan 3-4 saniye sürmüş gibi gözüken ama bireysel olarak epey uzun olan hayali yolculuğunu da (filmin ismini hatırlamıyorum) düşünürseniz.

Belli bir süre öncede , savaş , kahramanlık , zor şartlarda elde edilen zafer filmleri , ya da dünyaya çarpacak olan göktaşı konulu filmler , (İskender , Spartalı...) ön plana çıkmıştı. Sanki birileri dünyayı birşeye hazırlıyorlar yada , işaret veriyorlar. Yada film senaristleri bu konularla fazla aklını bozmuş. Benim gibi desem yanlış olur mu acaba? Ancak incelerseniz , bir takım taşların yerine oturduğunu sizde göreceksiniz. Böylece biraz da hayatın stresli koşuşturmasından bir an bile olsa sıyrılırsınız.

Ya film senaristlerinin elinde senaryosu kalmadı da kıyamet alametleri dönemlerini kendilerine göre yazıyorlar yada , belli bir inanca sahip kişiler bu film stüdyolarının başına geçti ve olası senaryoları dünyaya fanztezi olarak gösteriyor. Yalnız ben şuna kesinlikle inanıyorum ki , bir şey Kuran'da var ise o mutlaka vardır ve olmuştur.

 
Toplam blog
: 116
: 735
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1994 Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat bölümü mezunuyum. Aynı üniversitede Genel İktisat Polit..