Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '13

 
Kategori
Dünya
 

Dünyaya yeni bir Türkiye armağan ettik

Dünyaya yeni bir Türkiye armağan ettik
 

Leman'dan, 12 Haziran...


31 Mayıs 2013 tarihinden beri, dünyada yeni bir Türkiye var…

Bu tarihi takip eden günlerde, Brezilya’da, “hak aranan” gösterilerde, “Burası artık Türkiye” pankartları açılmıştır…

Rusya’da, Putin'in sindirdiği muhalefet, “Türkiye’den cesaret ve ilham aldığını”, “dünyada yalnız olmadıklarını gördüklerini” söylemiştir.

Doğu’da ve Batı’da, Türkiye’yle ilgili, saatler süren canlı yayınlar yapılmıştır.

Halen Türkiye, dünyada birinci gündem maddesidir.

Türkiye; artık, kalabalıkların, haklarını, “şiddet içermeyen” gösterilerde aradığı, “demokrasi ihraç eden” ülkenin adıdır.

Bu “demokrasi”, Amerika’nın “silah zoruyla”, “şiddetle” dayattığı, götürdüğü bir demokrasi değildir. Halkların bizzat talep ettiği, “şiddet yok” ilkesiyle ulaştığı bir demokrasidir.

Artık dünyada yeni bir Türkiye var!

Artık dünya, “Yeni Türkiye”den etkilenen, ilham alan “yeni” bir dünya!

“Gösterilerin sonucu yok” yok deniliyor! Görmüyorlar ki, günler süren, bütün ülkenin iştirak ettiği gösterilerin kendisi bizzat sonuç!

Türk tarihinde bir ilk!

Muhtemelen, bu şekildeki bir eylem biçimi dünyada da bir ilk… Bütün dünya liderlerinin üzerinde düşüneceği, çok önemli çözümlemeler, çıkarımlar yapacağı yeni bir “hâl”!

x   x   x

İKTİDAR, “BAYRAK MİTİNGLERİ” ÇARESİZLİĞİNDE Mİ?

2007’de, Ankara, İstanbul ve İzmir’de milyonlarca insanın katıldığı, adına “Bayrak Mitingi” denilen mitingler yapılmıştı.

Bu mitingler, yapıldığı günlerde çok ses getirdiyse de; sonraki değerlendirmeler, bunların, AKP’nin önlenemez yükselişine karşı bir çözüm bulamayan muhalefetin “çaresizliği” olarak görüldü.

Şimdi milyonluk mitingleri AKP yapıyor.

Mitinglerde, “yabancı medya bunları da görsün” sızlanmaları var. Toplanan kalabalıkların, iktidar karşıtı gösterilerdeki kalabalıklardan fazla olduğu ispatlanmaya çalışılıyor.

Ve AKP’nin bu mitingleri, akıllara, “2007 Bayrak Mitingleri”ni getiriyor!

x   x   x

AKP’NİN STRATEJİK HATASI

AKP’nin bu mitinglerinden bazılarında, MHP bayrakları ve “Bozkurt” resimleri açıldı.

Bunlar, Başbakan'a, “Dik dur eğilme, Bozkurtlar seninle” diye nara attılar.

Başbakan, onları selâmladı; AKP’liler ise alkışladı. Erdoğan'ın dik durmak için böyle bir desteğe mi ihtiyacı vardı, ne?

Böyle bir durum dünyada ve Türkiye’de bir ilkti!

Demek; “Bozkurtlar”, kendileri kastedilerek, “benim hayvanlarla işim yok, ben eşref-i mahlûkatla beraberim”, MHP ise “yavru muhalefet” diye kendisini aşağılayan Erdoğan’ı desteklemek için meydandaydı!

Demek bir parti, kendi tabelasını kapatmadığı, üstelik kamuoyunda yükselmekte olduğu belirtilen bir dönemde, başka bir partiyi desteklemek için, o partinin mitingine katılıyordu.

Böyle bir şeyin gerçekliliğini şimdi bir yana koyalım… Bu görüntüler, AKP ve liderinin nasıl bir “yalnızlık” ruh hali içinde olduğunu ayna gibi yansıtıyordu.

Demek ki, AKP, “arkamda yüzde 50 var” babalanmalarına rağmen; daha önce aşağıladığı, küçümsediği “Bozkurt”lara ve MHP’ye muhtaç ve onlardan medet umar hale gelmişti!

Bir iktidar partisi mitinginde MHP bayraklarının açılması, MHP’siz bir Türkiye, MHP’siz bir çözüm olamayacağının göstergesi değil de nedir? Bu, AKP’nin düşüşte, MHP’nin ise yükselişte olduğunun açık bir kanıtı değil midir?

x   x   x

ASKERİ KİM ÇAĞIRDI?

İstanbul ve Ankara’daki gösterilerin bastırılmasında polis yetersiz kalınca jandarmadan “yardım” istendi. Böylece, “polisin asayiş bölgesi”nde asker kullanılmış oldu.

2007’deki “Bayrak Mitingleri”nin darbe çağrısı olduğu, mitinglerle askerin kışkırtıldığı iddia edilmişti. O mitinglerle ilgili söylenen bunun gibi “talep”leri asker hiç üzerine alınmamış ve göreve falan da gelmemişti.

Lâkin şimdi görevde!

Üstelik bu vaziyet; yıllardır eleştirdikleri ve yürürlükten kaldırttıkları EMASYA (Emniyet-Asayiş-Yardımlaşma)’nın da yeniden hayata geçirilmesi anlamına geliyor…

Adama sormazlar mı; “askeri kim çağırdı”?

Vaktiyle, EMASYA kalksın diye yırtınanlardan “tık” yok!

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..