Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Dünyayı değiştiren yazılar/ Nüfus cüzdanı taşıma mecburiyeti kalkmalı

Dünyayı değiştiren yazılar/ Nüfus cüzdanı taşıma mecburiyeti kalkmalı
 

(Kerim Korkut’un düzenine geçtiğiniz zaman insan olduğunuzu anlayacaksınız)

 

Cebimizde taşıdığımız kimliklerin bizlere sorun yaratmadığını sanıyorsunuz değil mi? O halde bazılarınız kimliğiniz istendiğinde neden saklayarak, utanarak, sıkılarak, göstermek istemez gibi, bir şeyler gizler gibi davranıyorsunuz? Çünkü kimliklerimiz bizi ele veriyor. Bizim saklamamız, gizlememiz gereken çok şeyimiz var. Bazı durumlardan istemesek de rencide oluyoruz. Babası Tecavüzcü Coşkun, Coşkun Sütliman! Sen bu kimliği göster erkeksen! Annesi Sermaye Aysel, bilen var, duyan var; “Aaaaa o…punun kızıymış!” Haydaaaaaa! Bazılarımızın babası isim yapmış katil, Çakal Karlos; yedi düvel biliyor. Alnına kapkara leke! Çakal Karlos’un oğlu.

Ya da kendi katil, zamanında babasını doğramış, tanımayan yok. Ensesde adı geçmiş, kızkardeşiyle… Ne büyük utanç. Herkesin yüzüne tükürmek için aradığı böyle birinin nüfus cüzdanına bakabilir misiniz?

Yaptıklarınızı gizleyebilirsiniz ama nüfus cüzdanınızı gizleyemezsiniz. Bir hatadır olmuş, çoğumuzun vardır. Yüz kızartıcı, utandırıcı olaylar yaşamış bedelini ödemişsiniz. Kimlik her yerde gerekli. Adınızı okudular. Oralısınız, insanlar sizi tanıdı. Bizler  bir kâğıt parçası yüzünden ömür boyu utançlarımızdan kurtulamayacak mıyız? Neyi sağlıyor o kimlik? Benim TC numaramda bütün her şeyim yazılı. Ülkede onlain kayıt sistemi kurulmuş.  Neyi, hangi amacı sağlıyorsunuz? Ben ben değilsem zaten kimliğim de olsa işe yaramaz. Ben ben isem kimliğe ne gerek var? Senin sen olduğunu nasıl anlayacağız? Kimliğin belgesi hariç bütün bilgiler nüfusta yer alacak. Sadece ben üzerimde kimlik belgesi taşımayacağım. Ya kaybolursan! Kaybolmak istersem atarım kimliği çöpe, yine kaybolurum.

Kendime bakmışım, genç görünüyorum; cillop gibi kadınım. Cebimdeki müsveddede doğum tarihi: 21.03.1952, yani yaş 61. Sen istediğin kadar cillop gibi ol, ispatı ortada. Ben Allah için 40 gösteriyorum, insanlar bilmeseler de gösterdiğim yaşta olsam nolur ki!

Adın ne? Satılmış Öküzburun. Neeeeee! Bu ismi tekrar edecek babayiğit var mı içinizde? Görevli benimle ilgili online sistemden ne istiyorsa yazsın. Cahil babam koymuş işte. Türkiye’deki insanların onda birinin adı ya da soyadı, hatta ikisi birden gülünç. Biz söyledik, gülünç adları ve soyadları tespit edip kişinin müracaatı gerekmeden topluca, hiçbir masraf, mahkeme vs olmaksızın resen düzeltin dedik.  Ziraat Fakültesinde bayan arkadaşın ismi Peknefis Tavasapı idi. Size soruyorum bu arkadaş rahat rahat kimlik ibraz edebilir mi?

Kimlik olmazsa yaşımız belli olmaz. İhtiyar mıyız genç miyiz bilinmez. Spor yaparız, metro seksüel, bilmem ne seksüel… Karizma, sempati… Ama bu ceplerimizde hiçbir halta yaramayan kimlik yüzünden ne yapsan kar etmez. Kapı gibi kafa kâğıdında her şeyin yazıyor. Affedersiniz şeylerimizin ölçüsünü de yazsaydınız bari. . En kötüsü kimliklerimizde “EVLİ” yazıyor ve zamparalık yapamıyoruz hahahahahahaha! Komik soyadımız gülüşmeler yaratıp alay konusu olmayız. Katilin oğluysam bana ne; ama öyle değil işte. Katilin oğlu, o…punun kızı diyorlar. Kimse ne olduğumuzu,kim olduğumuzu  bilmez. Suçlarımız maziye gömülür, zaten bedelini ödemişiz. Yepyeni bir sayfa açıp hiç değilse bundan sonrasını insan gibi yaşarız. Hayat kadınlarının  “Vesikalı…” mührü de kimliklerinde duruyor mu?

Nüfus cüzdanlarımızda Alevi, Kürt gibi şeyler yazmıyor ama fark etmez; isimlerimizden, doğduğumuz yerden anlaşılıyor. Kimliğinde Tunceli yazan biri kimliğini göstermek istemez. On kere şahit oldum, çok açık bir ayrım var. Adın Bektaş ya da Aşır ise kesin Alevi’sin, Sünnilerin dünyasında ağzınla kuş tutsan ancak tuvalet bekçisi olursun. Kastamonu dep dep. Şırnaklı, Pekeke.

Bu kimlik yüzünden hayatımız karardı ya. Kimliğinde Tunceli yazan biri eğer işe girebilirse yüzüme tükürün! Cebimizdeki bu kâğıdı atsak kim bilecek bizim kim olduğumuzu, ne olduğumuzu. Bu kimlik belgesinin bir işe yardığı yok, sadece mağdur olmamızı sağlıyor. Sen kimsin? Ahmet Turanî. Nereden bileyim? TC’m 45287..6557, gir kayıtlara ne istiyorsan öğren. Kimliğini ver, daha kolay. Vereyim de Şırnaklıyım; yani Pekeke. Adım Bektaş Öküzburun. Aleviyim. Enseste adım geçti. Annem meşhur Sermaye Aysel. Babam, babasını kesen katil Recep. Ne kadar gencim değil mi; ama 60 yazıyor, yani moruk. İnsanın spor salonuna bile gidesi gelmiyor.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..