Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '21

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

DÜNYAYI YAŞANMAZ YAPANLAR

D Dünyayı bekleyen tehlike

Merhum Necip fazıl şiirinde dile getirdiği bir mısra var, ben şahsen konuşmalarımda ve arkadaş sohbetlerimde  bu mısrayı dile getiriyorum kısacası:

Allahın on pulunu bekleye dursun on kul;

Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul.

Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa;

Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa!

Merhum ne güzelde özetlemiş dünyayı bekleyen en önemli tehlikelerden biri gelir dağılımında ki  eşitsizliktir, bugün dünyanın en önemli sorunlarından gösterilen düzensiz göçün başında gene bu gelir dağılımındaki eşitsizliğin yarattığı bir muhakkaktır.

Her Yerde  okuyoruz dünyayı idare edenlerin kimliklerini, bu kadar ailedir, fulan kişilerdir gibi taranaları, bunlar tamam lakin bilim ve insaf denen bir olgu var her herkeste,  ‘’içindeki  vicdan insaf’’,  devreye girmediği müddetçe kimsenin pek başarılı olacağına da  inanmıyorum…

Savunma sanayi yatırımları kim ne derse desin savaşa dönüktür, buralara yatırılan paraların insanların biraz daha fakirleşmesine ve düzensiz göçün artmasına sebep olmaktadır.

Dünyanın büyük silah üreticilerden ve tacirlerinden kabul edilen Rusya'da sefalet diz boyu. BBC televizyon kanalının rusya'nın kuzeyinde süslü şehirlerin arka sokaklarındaki varoşlarda bir çekim, ve röportajlara kalımtılar hala gözümün önünde gelip gitmektedir, sefalet diz boyu,

İnsan oğlu şerefli bir mahluktur dini inancı ne olursa olsun hangi siyasi ve güç hedefi uğruna  insanları bu zillete düşürmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Olmamalıdırda hamaset ile istismara girişmek bir insanlık suçudur.

Sınırların anlamsızlaştığı günümüz dünyasındaki coğrafya yapısında göz önünde bulundurursak  artık hiçbir devletin kendi kendine yetmeyeceği bir muhakkaktır. İstihbarat örgütlerinin kendi içlerindeki savaşı net olmasada medya ve eski çalışanlarının sayesinde kısmı olarak öğreniyoruz, insanlar arasındaki bu bitmez tükenmez ihtiras yarınlar için  çocuklarımız için pek hayra alamet olacağını zannetmiyorum.

Peki günümüz dünyasındaki müslümanların durumunu  sorarsak kendimize  yani bizlerin durumu, gerçekten müslümanların misyonu bu olmamalıydı, zira Kuranı Kerimde:

Siz, insanlar için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emredersiniz, kötülükten alıkoyarsınız ve Allah’a inanırsınız. Ehl-i kitap da inanmış olsalardı elbette onlar için hayırlı olurdu; içlerinden inananlar da var, fakat çoğu yoldan çıkmıştır.

Evet durum bu bugün yeryüzü coğrafyasına baktığımız zaman müslümanların durumu gerçekten içler acısı yaşamış oldukları coğrafya neredeyse geçmiş bütün medeniyetlere ev sahipliği yapmış lakin bugün ise insanların kaçtığı coğrafya konumuna gelmiştir.

Yarınların neler getirdiğini şahsen bilemem lakin bugünlere bakarak çok rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki yarınlar bugünlerin atılacağı adımlara bağlıdır,

Bir millet nefislerini (kendini) bozmadıkça, Allah onların durumunu değiştirmez.

 
Toplam blog
: 57
: 83
Kayıt tarihi
: 10.09.20
 
 

Bilimsel olarak yaklaşan, Tarihte ve günümüzde yaşananları kanaatine ve vicdanına uyarak yorumlayan..