Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Hayata ilişkin keşfedebildiğim iyi, güzel ve faydalı olabilecek  bir şeyler varsa, onları  değerlendirebilmekten mutlu oluyorum. Milliyet Blog'da, doğruluk, güzellik değerlerinin üstün tutulması çabaları noktasında, topluma olumlu katkılar yapabilmek için varım.  Blog yazarı arkadaşlara  ve tüm okurlarımıza sağlık ve mutlul..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Hastalıklı hayvan etleri piyasada

Msj: 3/1 > En azından bu tedbir; özellikle hastalığın yoğun olarak görüldüğü güney illerimizde (Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin, Aydın, Muğla) ve Balıkesir illerimize uygulanabilir. Her memleket meselesinde oldu gibi, tabi ki bu çok önemli hususta da milli bilincin gelişmesi ve milli reflekslerin oluşmasına hep birlikte katkı sağlamak durumundayız. Fakat, tabi ki ihtisas alanı ve bilgi-ilgi alanı meseleleri nedeniyle hepimizin her şeyi hakkıyla yapması söz konusu değildir. Bu münasebetle, sizin bahsi geçen alanlarda ki katkılarınızdan, doğru ve dikkate değer tespitler yaparak, çözüm yollarını gösteriyor olmanızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.

12 Kasım 2012 21:41
Hastalıklı hayvan etleri piyasada

Msj:2/1> Bir diğer husus; devlet, sigortalanan hayvanların, sigorta ücretlerinin % 50’sini karşılıyormuş ve bu ortalama 250 TL’ye tekamül ediyormuş. Sigortalanmış hayvanların hastalıktan ölmesi halinde, bu durumun sigorta şirketlerine bildirilmesi ve dolayısı ile hastalıklı etlerin kontrol altına alınması ve imhası mümkün olacağına göre, bu hastalıklı etleri bilmeden tüketmesi nedeni ile ölümcül hastalıklara yakalanacak olan insanlarımızın sağlığı, bir +250 TL’den daha kıymetli değildir. Öyle ise hükümetin, misal daha az öneme haiz alanlarda ki masraflarını kısarak veya ola ki bütçe sıkıntısı da mevzubahis değilse, başka bir revizyona dahi gitmeye gerek görmeden buna kolayca çözüm bulması mümkündür.

12 Kasım 2012 21:37
Hastalıklı hayvan etleri piyasada

Msj:1/1> Toplum sağlığını ve ekonomik düzenini olumsuz etkilediği için, kaçınılmaz olarak sosyal hayatı da tahrip eden ve bu olumsuz etkileri artık kesin olarak bilinen GDO’lu ithal ürünler, ithal tohumlar, süt ve süt ürünleri canlı hayvan ve et ithalatı hususlarında ki uyarılarınızı ve çok kıymetli tespitlerinizi değerli yazılarınızdan zaman zaman okuma fırsatı buluyorum. Bu sefer bu yazınızı okuduktan sonra yorum yaparak katkıda bulunmak istedim. Bu nedenle önce süt inekçiliği alanında çiftlik yöneticisi olan bir arkadaşımızı arayarak bilgi aldım. O, hastalığa yakalanan hayvanların tamamına yakınının, ABD’den ithal edilen büyükbaş hayvanlar olduğunu, yerli ırkların hepsine bu hastalığın bulaşmasının söz konusu olmadığını, çok az sayıda olmak üzere, hastalığa yakalanmış olanların da ölmeden hastalığı atlattıklarını bildirirken, özellikle “Güney kırmızısı” diye bilinen cinslerde ise hastalığın hiç görülmediğini ve onlara bu hastalığın bulaşmadığı bilgisini veriyordu

12 Kasım 2012 21:34
 
Toplam blog
: 43
: 216
Kayıt tarihi
: 20.12.11