Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

08 Nisan '19

 
Kategori
Spor
 

Durdurun Galatasaray'ı!

Türkiye Kupası’nda da karşılaştığımız Yeni Malatyaspor ile tekrar karşılaşmak oldukça ilginçti. Çünkü her ne kadar Türkiye Kupası’nın bizim için bir önemi olmasa da, Şampiyonluk Kupası oldukça önemliydi. Zira Şampiyonlar Ligine giden yol buradan geçiyor. Kupadaki isteksiz ve etkisiz futbol, Allah’tan dün gece yoktu. Neredeyse kalemize gelen bir top olmadan ve bol pozisyon bularak maçı 3-0 gibi net bir skorla kazanmak, harika bir sonuç. Bunda tabi ki Fatih Terim’in önemli bir payı var. Onca olaylardan sonra bu sonuç taraftara da umut verdi.

İlk yarıya hızlı başlayan takımımız, faullerle bol bol durduruldu. Maça oldukça iyi başlayan hakem Yaşar Kemal Uğurlu, maçı çok güzel yönetip güzel de bir final yaptı! Nasıl olduğunu hala kavrayamadığımız ofsayt kararında, VAR’a bile gitme ihtiyacı hissetmeden golü iptali bunun en bariz örnekleri. Refleksle verdiği net penaltıdan sonra sarı kartları göstermeye başlaması, ortamı ısrarla germesi ile görevini başarı ile tamamladı. Maçın yıldızı olan Linnes’in performansı, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da devam etti.

İkinci yarıya da etkili ve baskılı başlayan takımımız, 2 gol daha bularak maçı net bir skorla kazandı. Marcao, tamamen tecrübesizlik kurbanı olarak, hakemin takdiri ile sarı kart yedi ve Fenerbahçe maçında yer almayacak. Dolayısı ile artık yeni bir defans ile derbiye çıkıyor olacağız. Ama aynı hakem Belhanda’ya, Diagne’ye ve Emre Akbaba’ya yapılan hareketlerde aynı hassasiyeti gösteremedi! Diagne’ye top gelmiyor ki diyenler herhalde dün gece çok mutlu olmuşlardır. Çünkü o kadar çok top geldi ki, bu sefer de gelen topların yarısına yetişemedi, diğer yarısını da heba etti. Bazen acaba bu oyuncunun ikizini mi bize sattılar diye düşünmüyor değilim! Dünün güzel yanı Belhanda’nın çok istekli olmasıydı ve bu alınan skorda çok etkili oldu. Tabi Diagne ile olan penaltı tartışmasının sonuçlarını daha sonra göreceğiz.

Eksikliklere rağmen, Malatyaspor’a pozisyon bile vermeyen takım, Fenerbahçe maçı öncesi umut verdi. Fakat Galatasaray’ın en iyi oyuncusu olan Muslera’nın zorda kalması için haftalardır yapılan çalışmalar başarı ile tamamlandı. Artık Fener maçında Muslera hiç oynamadığı bir defans ile maça çıkacak! Bu sefer yapılanlar Fenerbahçe için değildi ama  bu olaylardan nemalandılar! Hakemler maça çıkarken muhtemelen elinde bir liste ile çıkıyorlar. Hangi oyuncu sınırda, hangi oyuncu etkili ve kart görmeli diye önceden çalışıyorlar. Bu 20 yıldır değişmedi, bugün de aynen devam ediyor! Bakalım Fenerbahçe içindeki çekişmeler bu maça nasıl yansıyacak? Bunu da haftaya göreceğiz

Herkese sarı kırmızılı günler dilerim
Serdar Şimşek

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..