Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri başlıyor

Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri başlıyor
 

6. DURSUN AKÇAM KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ Kars, Cilavuz , Ardahan 'da 11-12-13 Haziran 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek.


VI. Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri, 11 Haziran Cuma günü, Kars Kafkas Üniversitesi Yerleşkesi, Nejdet Leloğlu Salonu'nda yapılacak olan "KÜLTÜR ve SANATTA YEREL DURUŞ / YÖRE YAZARLARINDA YERELLİK" başlıklı açıkoturumla başlayacak.

Burada, Kafkas Üniversitesi öğretim görevlilerinden Zarife ve Erdoğan Karaşah, Kafkas Üniversitesi öğrencisi Mehmet Sinan Fırat ve Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Alper Akçam konuşacaklar.

Susuz Kazım Karabekir Öğretmen Lisesi'nde saat 15.00'de yapılacak ikinci oturumda "Cilavuz Köy Enstitüsü'nden Günümüze Kültür ve Eğitim Sorunları" üzerine bildiriler sunulacak. Cilavuz konuşmacıları, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Kars Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Zariç, öğretmen Oğuz Yantemur, YKKED Genel Başkanı, 9 Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi'nden Doç. Dr. Firdevs Gümüşoğlu'ndan oluşuyor.

11 Haziran Cuma günü, saat 17.30 dolayında, Kars ve Cilavuz'dan gelen konuklar Dursun Akçam Ormanı'nda Ardahanlılar tarafından karşılanacaklar.
Ardahan'da Dursun Akçam Kültürevi'ndeki resmi açılış saat 18.00'de. Aynı gün Prof. Dr. Oğuz Makal'ın hazırladığı "Ülkeyi Kucaklayan Adam: Tonguç" belgeseli izlenecek.

12 Haziran Cumartesi sabahı saat 10.00'da, Dursun Akçam Kültürevi'nde Alper Akçam'ın yazdığı, Oktay Kaya ve Memet Ali Durmuş'un sahneye koydukları, Ardahan Üniversitesi öğrencileri ve Ardahanlı gençlerin oynayacakları "BAYRO'NUN LİSTESİ" adlı tiyatro oyunu ile etkinlikler sürecek.
Hemen arkasından "Kültür ve Sanatta Yerel Duruş" başlıklı oturum ile "SINAVLARDA SONUNCULUK KADERİMİZ OLMAMALI" adlı Forum gerçekleştirilecek. Ardahan'da ortaöğrenim sorunları ve üniversite giriş sınavlarında yaşanan başarısızlığın konuşulacağı forumda Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Ardahan'daki öğretmen sendikası ilgilileri, konuk öğretim görevlileri ve Ardahanlı gençler düşüncelerini dile getirecekler.

12 Haziran Cumartesi günü saat 14.30'da Dursun Akçam Ormanı'nda fidan dikimi ve orman şenliği yapılacak. Aynı akşam Ölçek Köyü yaylasında bir Yayla Şenliği gerçekleştirilecek.

13 Haziran Pazar günü saat 10.00'da, yörede Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık sorunlarının konuşulacağı açık oturumlarda Ardahanlı üreticiler, üretici birliği temsilcileri ve Ardahan Üniversitesi öğretim görevlileri konuşmacı olacaklar.

Pazar gününün diğer bir gündem maddesi de ülkede ve Ardahan'da yüksek öğrenim sorunları olacak. Türkiye'nin değişik üniversitelerinden gelen konuk öğretim görevlilerinin yanında Ardahan Üniversitesi'nden öğretim görevlileri ve öğrenciler konuyu tartışacaklar.

VI. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri'nde Ardahan Üniversitesi de düzenleyici ve katılımcı olarak etkin bir biçimde yer alıyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer EKEN Tarım ve Hayvancılıkla ilgili oturumda oturum başkanlığı yapacak. Yard. Doç Dr. Fatih KANTER, Yard. Doç. Dr. Levent KÜÇÜK, öğretim görevlileri Faruk KARATAŞ ve Kemal YAZICI da çeşitli oturumlarda konuşmacı olacaklar. Yıl boyunca Dursun Akçam Kültürevi'nde birçok ücretsiz sinema gösterimi gerçekleştiren ve etkinlikler düzenleyen Ardahan Üniversitesi öğrencisi Suat Işıklı , bir yıl önce Sünnet Partisi adlı oyunu sahneye koyan Oktay Kara ve birçok üniversite öğrencisi de etkinliklerde yer alacaklar.
Pazar etkinliklerinin öğlen sonu bölümünde Çıldır gezisi, akşamında ise Kars Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin hazırladıkları müzik dinletisi bulunuyor.

Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı tarafından yapılan açıklamada, etkinliklerin ücretsiz ve halka açık olduğu, katılım için özel çağrı beklenmemesi gerektiği bildiriliyor.

"Bir yazara gösterilen saygı ve sevgi bütün edebiyatı şenlendirir."

diyen Doğan Hızlan 'ın "Bakış" köşesinde yayımlanan

27 Mayıs 2010 tarihli makalesini de okumanızı dilerim.

http://www.dursunakcam.com/hizlan.html

Kaynak: Basın Bülteni

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..