Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Dursunbey'de elektrik paralı, eziyet bedava

Dursunbey'de elektrik paralı, eziyet bedava
 

Dursunbey'de Elektrik Paralı, Eziyet Bedava


Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde elektrik her yerde olduğu gibi paralı, ancak fatura yatırırken eziyet yanında bedava. Alt katlar ve zemin katta yer olmasına rağmen fatura yatırmak için 4.kata çıkmak zorunda kalan engelli ve yaşlılar isyan ediyor.

Dursunbey'de elektrik faturası yatırmak için sadece paranız olması yeterli gelmiyor, aynı zamanda atletik bir yapıya da sahip olmanız gerekli.

Asansörü bulunmayan TEDAŞ binasına elektrik faturası yatırabilmek için 4. kata çıkmanız gerekiyor. Yaşlı ve engelliler için özel 4.kat uygulaması vatandaşı isyan ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde kutladığımız ve sorunlarına çare olabilmek için çırpındığımız engelliler gününe özel buyrun size 4.kat.

Vatandaşlar TEDAŞ yetkililerinin hiç yaşlı veya engelli anne babası, akrabası yok mu? diye tepkilerini dile getirirken, yetkililer ise vatandaşın menfaatine uygulamanın yapıldığını dile getiriyorlar.

Edinilen bilgiye göre zamanında Belediye tarafından tahsilat yapılması için verilen zemin kattaki büronun daha sonraları kaldırıldığı ve tahsilatın 3.katta yapıldığı öğrenildi. Zemin katın camında ise Teknik sorumlu ve arıza servisi yazısı var.

Dursunbey TEDAŞ İşletme sorumlusu Mehmet UYSAL, Dursunbey.com haber sitesi sahibi Ercan BAL'a yaptığı açıklamada;

Daha önceleri zemin katta tahsilat yapılıyordu, ancak Yaz ve Kış aylarında vatandaşların uzun kuyruklarda bekleyip aşırı soğuk ve sıcaklarda mağdur olmamaları için tahsilat veznesi bina içine alındı. Benim zamanında vatandaşların, özellikle yaşlı ve engellilerin üst katlara çıkmasının zor olduğu ve mağdur olduklarını İl Müdürlüğümüze dilekçe ile bildirdim.

Aynı zamanda Kaymakamlık tarafından konu ile ilgili bizlere dilekçe geldi, bu dilekçe de İl Müdürlüğünün görüşüne sunuldu. Şu an tadilat nedeni ile zemin kat hariç 3. katta tahsilat yapıyoruz, tadilatın ardından bir alt kata geçilecek. Vatandaşlar biraz daha rahatlamış olacak. dedi.

Tadilatın ardından bir alt kata geçilse de, engelli ve yaşlı vatandaşların buraya fatura yatırmak için çıkması, birde uzun kuruk nedeni ile merdivenlerden inip bir kaç saat sonra tekrar merdiven çıkmasının vebali ve takdirini TEDAŞ yetkililerinin vicdanına sunuyoruz.

Eğer vatandaşların soğuk ve sıcakta dışarıda kuyruk beklemelerini istemiyorlarsa, tahsilat veznesinin BİRİNCİ katta bulunması en uygunu olur diye düşünüyoruz.

UNUTMAYIN KİMSE GENÇ KALMIYOR, BİR GÜN ENGELLİ OLMASANIZDA SİZDE YAŞLANACAKSINIZ. BU TEDAŞ YETKİLİLERİ OLSADA GEÇERLİ !!!!!

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..