Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Dursunbey'de sigara dumanına geçit yok

Balıkesir'in Dursunbey İlçesinde, kapalı mekanlarda sigara içme yasağı kapsamındaki denetimler sürüyor. İşyerlerini kontrol eden ekipler sigara içilmez levhası bulunup bulunmadığını ve işyerinde sigara içilip içilmediğini kontrol ediyorlar.
Balıkesir'in Dursunbey İlçesinde, kapalı alanlarda sigara içme yasağı kapsamında denetimler tüm hızıyla devam ediyor.

İlçe sağlık Müdürlüğü ekiplerince işyerleri ziyaret edilerek, kapalı alanlarda sigara içilip içilmediği, ayrıca işyerlerinde sigara içilmez uyarı levhalarının bulunup bulunmadığı kontrol ediliyor.

Kontrole çıkan ekipler, sigara içilmeyen işyerlerinde, iş yeri sahiplerine kurallara uyulduğu için teşekkür ederlerken, kapalı alanlarda sigara içen yada içilmesine müsade eden işyerlerine ise ceza kesmek zorunda kalıyorlar.

Denetimler kahvahane, lokanta, pastane, tekel bayii ve internet kafelerin yanında normal işyerlerinde de devam ediyor. Bundan sonrada denetimlerin sık aralıklarla devam edeceğini belirten yetkililer, insan sağlığı açısından vatandaşların kurallara uymalarını ve kapalı alanlarda sigara içilmesine müsade edilmemesini istediler.
Ayrıca 2013 yılı Ocak ayında 4207 Sayılı Kanun kapsamında, kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında, koridorları dâhil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan ve birden çok kişinin girebileceği (ikamete mahsus konutlar hariç) binaların kapalı alanlarında tütün mamullerini tüketmenin cezası 82 liradan 88 liraya çıkarıldı.
TÜTÜN DUMANININ ZARARLARI

Tütün dumanına maruz kalma, başkalarının içtikleri tütün ürününden soluduğumuz duman ya da yanan bir sigara, puro, pipo ve benzeri tütün ürününden kaynaklanan dumandır.
Tütün Dumanına Maruz Kalmak Öldürüyor...

Tütün dumanına maruz kalma, dünyada her yıl milyonlarca insanın ölümüne neden olmaktadır.
Bu duman karışımı; formaldehit, siyanür, amonyak, karbon monoksit, naftalin, kadmiyum (pil asidi) ve aseton (oje çıkarıcı) gibi 4.000 kimyasal madde içerir. Arsenik, benzen, vinil klorür gibi en az 40 tanesi kanserojen olan bu kimyasal karışımlar, tütün dumanında, sigarayı içen kişinin doğrudan içine çektiği dumandan çok daha fazla bulunur.
Tütün dumanına maruz kalmak, kanser, amfizem ve kalp hastalıkları gibi birçok hastalığa neden olmaktadır.
Çocuklar tütün dumanın zararlı etkilerine karşı çok daha hassastırlar.
Tütün dumanının zararları, maruz kalma süresi uzadıkça artmaktadır.
Tütün Dumanına Maruz Kalmanın Birazı Bile Zararlıdır...
Başkalarının tütün dumanına sadece 30 dakika maruz kalmak, uzun süreli sigara içiciliğinde ortaya çıkanlarla aynı fiziksel etkileri ortaya çıkarmakta ve sigara içmeyenlerde kalp hastalığı riskini arttırmaktadır.
Başkalarının tütün dumanını solumaktan kaynaklanan kanser ölümlerinin oranı; asbest, radyoaktif nükleid, arsenik, benzen, vinil klorür, radyasyon, pestisid (tarım ilaçları), tehlikeli atıklar, içme suyunda bulunan kimyasallar, endüstriyel kimyasallar ve madeni atıkların hepsinin toplamından kaynaklanan kanser ölümleri oranından daha fazladır.

Tütün Dumanına Maruziyet Özellikle Çocukları Tehdit Etmektedir...

Bebeklerde ve çocuklarda
Ani bebek ölümleri,
Astım vakaları,
Kulak enfeksiyonları,
Solunum yolu enfeksiyonları her yıl artış göstermektedir.
Tütün dumanına maruz kalmak, bebeklerde düşük doğum ağırlığına neden olmaktadır.

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..