Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Dursunbey'de trafik denetimleri artacak.

Dursunbey Emniyet Müdürü Ali Haydar KILIÇ, yaz aylarının yaklaşması ile birlikte artan motorsiklet kullanımı nedeniyle trafik denetimlerinin arttırılacağını belirtti ve sürücülerin mağdur olmaması için kurallara uymalarını istedi.

Dursunbey İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşların can güvenliği için denetimler arttırılacak. Dursunbey Emniyet Müdürü Ali Haydar KILIÇ, geçtiğimiz yıl kış aylarına yakın ilçede göreve başladığı için üzerinde fazla duramadığı motorsiklet sürücüleri ile ilgili denetimlere bu yıl ağırlık verileceğinin sinyallerini verdi.

Edinilen bilgiye göre son zamanlarda ilçede artan kasksız ve kontrolsüz motorsiklet kullanımlarına dur demek ve vatandaşların kendi can ve mal güvenlikleri için kask takmaları, ayrıca ehliyetsiz araç kullanımı, emniyet kemerinin önemi ve özellikle can taşıyan öğrenci servislerinin denetlenmesi ve sürücülerin bilinçlendirilmesi için denetimlerin arttırılacağı bilgisi alındı.

Denetimlerde araçlarda bulunması gereken şartlar, özellikle öğrenci servislerinde okul taşıt levhası, dur levhası, ilk yardım çantası, yangın tüpü, her koltukta emniyet kemeri ve ferdi koltuk sigortası şartları aranacağı, motorsiklet sürücülerinde kask kullanımı, araçlarda emniyet kemeri kullanımı ve ehliyet ile araç sigortalarının tam olup olmadığının denetleneceği öğrenildi.

Geçtiğimiz yıllarda sürücülere ceza kesmekten ziyade onların kendi can ve mal güvenlikleri açısından kurallara uymaları gerektiği izah edilerek, kask ve emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla bilgilendirilmeler yapılmıştı. Geçen yıl yapılan denetimlerin ve uyarıların ardından bu yıl ise kesinlikle taviz verilmeyeceği ve sürücülere trafik kurallarına uymamaları halinde cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Özellikle motorsikletlere karşı denetimlerin arttırılacağı belirtilirken ehliyetsiz, kasksız, uygun olmayan ekzoz ile trafiğe çıkan ve trafik kurallarına uymayan sürücüleri ağır cezalar bekliyor.

Emniyet Müdürü Ali Haydar KILIÇ; Geçtiğimiz yıl sürücülere uyarılar yapıldı, çeşitli etkinlikler ve broşür dağıtımı vasıtasıyla vatandaşlar bilgilendirildi, bu yıl ise denetimlerimiz artacak, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için trafik kurallarına uymalarını istiyoruz. dedi.

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..