Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Dursunbey'in göz bebeği

Dursunbey Devlet Hastanesinde görevli göz doktoru Ahmet ÇALI kısa süre içinde ilçe halkının gönlünü fethetti. Dursunbey'in göz bebeği doktorumuz normal mesaisi haricinde haftada 2 gün akşam 19.00'a kadar hastalarına bakıyor.


Dursunbey Devlet Hastanesinde doktor sıkıntısı çekilirken, mevcut doktorlarımız canla başla çalışarak hastaların mağdur olmaması için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar.


Bazı doktorlar deniz kenarlarını tercih ederek rahatlarını düşünürken, bazılarıda hizmet aşkıyla yanıyor. Vatanına milletine faydalı olabilmek için okuyan, vatanın her karış toprağını kutsal bilen fedakar doktorlarımız, gecelerini gündüzlerine katarak, canla başla hastalarının yaralarına merhem olabilmek için çalışıyorlar.


Başhekimimiz, Uzman doktorlarımız, acilde doktor bulunmadığı için nöbet tutarlarken bazı doktorlarımızda hastaların mağdur olmaması için akşam geç saatlere kadar çalışıyorlar.


Dursunbey Devlet Hastanesinde görevli göz doktoru Ahmet ÇALI, bu fedakar doktorlarımızdan sadece bir tanesi. Tatlı dili ve güler yüzü ile kısa sürede Dursunbey halkının gönlünde taht kuran Doktorumuz, hastaların mağdur olmaması için akşam geç saatlere kadar, gelen hastalarını geri çevirmeyerek muayene ediyor.


Branşının en iyi doktorlarından birisi olan Ahmet ÇALI, aslen KONYA'lı, halen bekar olan Doktorumuz, 1981 yılında İZMİR'de dünyaya gelmiş, ilk ve ortaöğrenimini İzmir'de tamamlamış, Ege Üniversitesinden mezun olan Dr. ÇALI, 6 ay Ege Üniversitesinde çalıştıktan sonra ilk görev yeri olarak Dursunbey'e tayin olmuş. İlçeye ilk geldiğinde kendisine şüphe ile bakan hastalar, Doktor ÇALI'nın teşhis tedavi ve başarılı göz ameliyatları sonrası, ameliyat olmak üzere sıra alabilmek için adeta yarışıyorlar.


Göz muayenesi için akın akın Balıkesir ve çevre illere gitmek zorunda kalan hastalar, Dr. Ahmet ÇALI'nın göreve başlamasından bu yana, hastalarına göstermiş olduğu ilgi ve alakası, fedakarlığı ve başarılı bir doktor olması nedeniyle artık ilçe dışına gitmek istemiyorlar.


Günde ortalama 60 civarı hastaya bakan Doktorumuz, haftanın belirli günleri yoğun olan hastaları mağdur etmemek adına akşam 19.00'a kadar hasta kabul ederek muayenelerini yapıyor ve sayı bu günlerde 100 kişiyi buluyor. Ameliyatı bulunduğu günlerde bile bekleyen hastaları kırmayan Dr. ÇALI, ameliyat sonrası akşam geç saatlere kadar çalışıyor.


Dikkatimizi çeken nokta ise hastalarının o kadar yoğun olmasına ve kendisinin ameliyat sonrası yorgunluğuna rağmen her hastasını en ince ayrıntıya kadar muayene etmesi.


Böylesine fedakar doktorlarımızı, ayrıca Dr. Ahmet Bey'in nezdinde tüm sağlık çalışanlarımızı tebrik eder, kendilerine İlçe halkı adına teşekkür ederiz.


Doktor bey'in Dursunbey için bir nimet olduğunu belirten vatandaşlar ise, Öğretmen ve Doktor açığı yüzünden uzun yıllardır sıkıntı çeken Dursunbey'in durumu umarız Balıkesir'e gelen Başbakanımıza izah edilmiştir, inşaallah kısa süre içerisinde ilçemizin öğretmen ve doktor sıkıntısı giderilir, Ahmet Bey gibi nice değerli Doktorlarımız ve öğretmenlerimiz ilçemize gelir diye temennide bulundular.

 

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..