Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Dursunbey'li sanatkar ağaç kütüklerine şekil veriyor.

Dursunbey'li sanatkar ağaç kütüklerine şekil veriyor.
 

Balıkesir'in Dursunbey İlçesinde Kereste ticareti ile uğraşan Sadi BAGANA'nın on parmağında on marifet var. Ağaçları canlı gören BAGANA, kütükleri birer sanat eseri haline getiriyor, hayvan doldurma sanatı ise parmak ısıttırıyor.

Dursunbey'li esnaf Sadi BAGANA, ihtilal öncesi Üniversitelerdeki karışıklıktan dolayı hayali olan Güzel Sanatlara gidememiş.

Her zaman beyninin bir köşesinde yatan sanatkarlığını ortaya koymak için boş zamanlarını değerlendiren BAGANA, aynı zamanda hayvan tahnit sanatı ile de uğraşıyor.

Bir müzenin gönderdiği Deve Kuşunu dolduran BAGANA, şimdi atölyesinden bu hayvanı nasıl çıkaracağını düşünürken, doldurduğu hayvanları görenler canlısından ayıramıyor.

On parmağında oın marifet bulunan Sadi BAGANA, ağaçları canlı gördüğünü söylüyor. Herkesin yakmak için düşündüğü bir kütüğü gördüğünde bu kütükten neler çıkarabilirim diye düşünen ustamız, bazen bir ayak, bazen bir hayvan sureti bazende insan sureti çıkarıveriyor bu kütüklerden.

Yaptığı eserleri bir sergi açarak insanların beğenisine sunmayı amaçlayan BAGANA, birçok üniversiteden hocaların kendisini ziyarete geldiğini belirtti. Böylesine sanat eserlerinin değerlendirilmesi gerektiğine inanıyor, bu tür işler ile uğraşan insanlarımıza sahip çıkılacağını düşünüyoruz.

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..