Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
Eğitim
 

Dursunbey sürgün yeri değildir

Dursunbey sürgün yeri değildir
 

Dursunbey Sürgün Yeri değildir.


Eğitimde başarıyı yakalamak, öğretmen açığını kapatmak için Dursunbey'e çizilen kader bu mu? Dursunbey medyada yer aldığı gibi sadece Sürgün yada Balıkesir merkeze geçiş için basamak mı? Artık buna dur deme zamanı gelmedi mi? 

DURSUNBEY’İN SINIF ÖĞRETMEN AÇIĞI KAPANDI 
 
8 Şubat 2013 Cuma günü yapılan İl Dışı Özür Grubu atamalarında Dursunbey’in Sınıf öğretmen açığı kapandı. 
 
120 öğretmen açığının bulunduğu Dursunbey’e son olarak Özür grubu atamalarında il dışından 21 öğretmen atandı. Doğu illerinden Balıkesir’e atamasını yaptırabilmek için, çoğu öğretmen Dursunbey'i bir geçiş noktası olarak görüyor. Bu şekilde gelen öğretmenler çok kısa sürelerde işlerini yaptırıp merkeze veya eşlerinin bulunduğu ilçelere görevlendirmelerini yaptırdılar. Gelen öğretmenlerin çok uzun süre Dursunbey’de kalacağını zannetmiyoruz. Bakalım kaç tanesi eğitim öğretim yılı sonuna kadar Dursunbey’de kalacak diye tepkilerini dile getiren veliler, Dursunbey sadece sürgün yada Batıda görev almak için bir basamak yeri mi diye soruyorlar. 
 
Kadrolu atananların kısa sürede ilçeden kaçması sonucu yerlerine yine ücretli öğretmenler görevlendirilecektir. Görevlendirilen ücretli öğretmenlerin çoğunun öğretmen okulu çıkışlı olmaması özellikle köy okullarımızdaki eğitim seviyesini çok düşürmektedir. Yıllardan beri sürgün bölgesi imajını değiştiremeyen ve bütün kurumlarında açıklarını kapatamayan Dursunbey ilçemizde eğitimden, sağlık sektörüne kadar bir çok alanda sıkıntılarımız devam edecektir. Özellikle SBS ve Üniversite sıralamasında son 4-5 ilçe arasında Dursunbey’in akademik başarısını değiştirmek çok zor olacaktır. Kalıcı olmayan ve sürekli değişken kadrolarla başarıya ulaşmak mümkün olmamakta diyen veliler, Dursunbey'de eğitim ve öğretim seviyesinin artması, öğretmen açığının kapatılması ve sürgün yeri imajının ortadan kaldırılması için yöneticileri, siyasileri ve STK'nı göreve çağırıyorlar. 
 
Son olarak medyada yer alan aşağıdaki haber ilçe halkını isyan ettirdi. Öğretmeni tenzih ederek, medyada yer alan Dursunbey'e sürgün kelimelerine ve Balıkesir'in Dursunbey'e bakış açısına tepki gösteren veliler artık yeter dedi. 
 
Kadınlık Bizde Kalsın oyununu oynatan müdür Merkeze Uzak Dursunbey'e sürgün edildi. 
 
Son olarak Medyada yer alan; Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü, Manyas Lisesi müdürü A. Ö.’yi Yılmaz Erdoğan’ın “Kadınlık Bizde Kalsın” adlı oyununu öğrencilerine oynattığı ve “öğrencilerin ahlakını bozduğu” gerekçesiyle Dursunbey’e sürdü. Haberi tepki topladı. 
 
İdarecilerimiz ve siyasetçilerimizin ilçemize yapılan sürgün atamalarına artık dur demesinin vakti çoktan geldi de geçiyor bile diyen veliler, Eğitim’deki başarısızlığımıza ne zamana kadar sessiz kalacağız diye tepkilerini dile getirdiler. 
 
Balıkesir’deki yöneticilerin, Dursunbey’e bakış açısı değişmediği sürece ilçemizdeki idareciler, öğretmenler ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar başarı seviyesi çok yukarılara çıkmayacaktır. Birileri sanki Dursunbey ilerlemesin, gelişmesin, işsizlik ve fakirlik devam etsin diye özel bir çalışma içerisine girmiş diyen ilçe halkı, birilerinin çıkıp, bu gidişata dur demesini beklediklerini söylediler.
 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..