Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '09

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

Durugörü

Durugörü
 

Sizlere Durugörü denilen olguyu en basit ve mantıklı şekilde elimden geldiğince yalın bir dil ile anlatmaya çalışacağım. Fakat öncelikle bu konuyu daha iyi inceleyebilmeniz için birkaç kavramı hatırlatmakta yarar görüyorum.

Akaşa: Evrende varolan tüm sistemler ve oluşumlar istisnasız enerjiden oluşur. Bu enerji’nin çeşitli oranlarda birleşerek veya form değiştirerek sonsuza kadar varlığını sürdüreceği bilim tarafından da kanıtlanmıştır. Düşünceler, duygular ve görüntüler de dahil olmak üzere her hareket bir enerjidir ve bilgiyi içinde barındırır. Akaşa mistik öğretilerde bu bilgi bütünü’nün kaydolduğu bir plan olarak betimlenir. Yaşanmış veya ortaya çıkan her ne varsa Akaşa tarafından barındırılır. Tüm Mistik öğretilerle uğraşan kişilerin uyguladıkları yöntem her ne olursa olsun en büyük amaçları Akaşa adı verilen bu bilgi bütünü’ne ulaşmaktır. O’na ulaşmak Evren ile bir olmaktır ve en büyük güç bilgi’nin gücüdür.

Mikrokozmos ve Makrokozmos: Kavramların kelime anlamları en kısa anlatımla‘büyük veya tüm evren olan Makrokozmos’, ‘küçük veya kesit evren olarak Mikrokozmos’olarak tanımlanabilir. Var olan her nesnenin birbiri ile bağlantı içinde olduğu, en küçük oluşumun içinde en büyük oluşumun izlerini ve parçalarını taşıdığı bu iki tanım ile anlatılmaya çalışır.

Parçalar bir araya gelerek bir bütünü oluşturur ve bu bütün daha büyük bir sisteme bağlanarak daha büyük bir resmi ortaya çıkarır. Bu bağlamda en küçük parça yani mikrokozmos, Makro alemin yapı taşıdır ve onu oluşturan her şey diğerinin içinde de vardır.

Örnek verecek olursak; İnsan Evren’in mikrokozmosudur, dolaşım sisteminiz, düşünceleriniz, hafızanız, kendinizde barındırdığınız her şey bu evrendeki var oluşla aynı özellikleri taşımaktadır. Bunun için Mistik büyüklerin söylediği 'kendini bil ve her şeyi bileceksin’ felsefesini daha anlamlı bir yere oturtabiliriz.

Ayrı bir konu olarak bu iki terimi inceleyeceğimizden şimdilik sadece anlatmak istediklerini vurgulayıp geçiyoruz. Konumuzu kavrayacak kadar açıklama yapmak, bilgi karmaşasını önlemek için en doğru yol olacak.

DURUGÖRÜ

Yukarıda kısaca açıklamaya çalıştığımız kavramlar Durugörü’nün temelini oluşturmaktadır. Durugörü bir mikrokozmos olan insanın Evrende var olan ve asla kaybolmayan enerji ile bilerek veya otomatik olarak görsel vizyonlar aracılığı ile bağlantı kurmasıdır.

Durugörü’nün Anja çarka adı verilen alın çakrası ve epifiz bezi ile doğrudan bağlantısı vardır. Duru görü bu çakra’nın aktive olması ile işlevsel hale gelir fakat sadece işlevselleşmesi yetmeyecektir, açık bir kalp çakrası görsel vizyonların veya yeteneklerin yorumlanmasını sağlayacaktır. Bir diğer anlatımla durugörü canlı veya cansız tüm nesne veya oluşumların duyu organları kullanılmadan algılanması ve yorumlanmasıdır.

Kelime anlamı olarak süzülmüş, yani tüm karmaşadan ve gereksiz eklentilerden arınmış ve saf anlamına gelen durugörü enerjiyi barındıran her şey ve her oluş için rahatlıkla kullanılabilir. İnsan veya diğer canlı varlıkların auralarını görmek ve yorumlamak, olmuş, olan veya olması muhtemel olayların görsel ve sezgisel mesajlarına ulaşmak adına bilinen tüm tarih boyunca kullanılmıştır. Geliştirilebilir bir yöntemdir, fakat asıl önemli olan bu vizyonlara anlamlı bir yorumu verebilmektir.

Güçlü bir durugörü medyumu düşüncelerden duygulara olası hareketlerden geçmişte yaşanmış en ince detaylara kadar her şey hakkında vizyon alabilir. Akaşa ile kuracağı bağlantı onun her bilgiye ulaşmasını, mikrokozmos olarak evrensel bütünlük ile sağladığı farkındalık her olasılığı ve görüntüyü algılayabilmesini sağlayacaktır.

Levent AKKAYA

http://www.tarotanalizleri.com/

tarot@tarotanalizleri.com / tarotanalizleri@hotmail.com

 
Toplam blog
: 11
: 4123
Kayıt tarihi
: 09.04.08
 
 

Yaşam büyük bir bütün ve her birimiz bu bütünlüğün birbirine bağlı harika parçalarıyız.  Biribiri..