Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

Durumun Ciddiyeti

24 Temmuz Pazar günü "Tarafsız Bölge" adlı bir programda Ahmet Hakan’ın uzman statüsünde beş tane misafiri vardı ve seçilen kişiler kendi alanlarında uzman, emekli kişiler canlı yayında ciddi konuları tartıştılar.

İlkokul mezunu bir imam 141 ülkede okul açabilecek mükemmel bir güce, tüm Türkiye’deki dershanelerin %50’sini okulların %10’una sahip bir yapı nasıl bir yapı olabilir? Bizim gibi sıradan insanların bu konularda ciddi bilgi sahibi olmamaları normal. Ancak yapı hakkında bilgiler bir bir ortaya dökülmeye başlayınca ilginç bilgiler ortaya çıkıyor ve hayretler içerisinde kalıyor insan. Gerçekten şaka gibi. Hala şu tartışılırken başka şeyler göz ardı ediliyor. Türkçe ve Müslümanlık üzerinden giderek sıradan insana sempati sağlayan cemaat, kurduğu yapı ile Türkiye’nin başına çok büyük çorap açacağa benziyor. Öncelikle okulları itibariyle bu ülkelerin üst düzey yönetici sınıfı olmaları halinde ülkemize “Haçlı Seferi” benzer bir savaş kapımızda hazır bekliyor. Çünkü bu okullar söz konusu ülkelerin üst düzey yönetici sınıflarını eğitiyorlar ve dünyada zaten iki yüz ülke var ya da yok. Tehlikenin boyutları gerçekten çok büyük. Şu anda savuşturulmuş olsa dahi gelecekte de bu organizasyon Türkiye’nin başına çok büyük sorunlar açması beklenmelidir. Sadece ülkemiz içinde devşirdikleri insanlarla neler yapıldığı görülmüşken olayın vahameti asla anlaşılamamış ve bu bir sorunsa ciddi olarak ülkemizin başını ağrıtacak. Eğer bu bir ihanet şebekesi ise Türkiye Cumhuriyetinin karşılaşabileceği en büyük dış tehdittir. İçinden türeyen bir ur, yine Türk vatandaşlarının himmetleri, bağışları ve yardımlarıyla tüm dünyada kendimizi sokacak bir devasa ahtapot oluşturmuşuz.

1983,84,85 yıllarında askeri okullarda soruları alabilecek kadar güçlü iseler, o soruları alabilenlerin en az yirmi yıllık bir çabaya sahip olmaları gerekir ve bu da yaklaşık 1963 yıllarına kadar uzanır. Bu iş aslında kimsenin itiraf etmekten çekindiği üzere Marşal yardımları sonrasında Komünizmle mücadele derneklerine kadar dayanmaktadır. Hiram Abas hakkında yazılan kitaplar doğru ise tehlikenin boyutları kat ve kat fazla. Programa katılanların çoğunluğunun özellikle detaylardan kaçınmaları işin başka bir boyutu. Böyle bir organizasyonu bir kelime dahi bilmeyen bir imamın yapması mümkün değildir, buna kimsenin inanması da mümkün değildir.

Birileri soruları tereyağından kıl çeker gibi alırken, diğer insanlar yıllarca kandırılmışız. Bu insanlar da hem de İslam’ı kullanarak yaparken nerdeyse yarım asırdır bir millet uyutulmuş. Bu gerçekten nasıl olur? Nasıl olabilir?

Bu ülkedeki bağlantıları koparılsa da diğer ülkelerdeki uzantılarıyla bizleri, Türkiye’yi ciddi sıkıntıya sokma kapasitesine sahip bu yapı ile mücadele belki de daha yeni başlıyor ve bilmeden, cahilliğimden ötürü yüz yıl sürecek bir çorap daha başımıza örmüş vaziyette görünüyorlar. 141 ülke ve yakın gelecekte 141 düşman ülke. Bu insanların bulubdukarı ülkerde en zeki öğrencileri araklama yeteneklerinden dolayı bu ihtimal uzak olmasa gerek!

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..