Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '14

 
Kategori
Dünya
 

Durun hepiniz Slavsınız.

Durun hepiniz Slavsınız.
 

Ruslar


Sovyetler Birliği zamanında Ruslar yıllar boyunca Ukraynalıları ezmekten bıkmadılar. Ukraynalılar, Moskova'nın refahı için hep yok sayıldılar. Buğday ambarı oldular, emekçi, o'cu, bu'cu ama hiç bir zaman insan yerine konulmadılar.
 
SSCB yıkıldı o zaman da bir özür ile geçmişi unutup biraz zorlanarak da olsa yeni bir sayfa açabileceklerken bu kez de, küçük kardeşine sürekli çektiren büyük abi rolüne girdi 'bizim' Ruslar.
 
Birader, dünyada hepi topu kaç tane 'Slav' devletsiniz ki birbirinize giriyorsunuz? 
 
Sarhoş Yeltsin'in, bir şişe votkaya Sivastopol'u Ukrayna'ya vermesi de zaten işin tuzu biberi olmuştu ya neyse hadi ona da geçmişte kalan bir hataydı diyelim. 
 
Demirel benzeri Timoşenko - ki beş kere gider altı kere gelir iktidara - yine işin başına geçer, Kırım otonom olur arkadan da Ukrayna bölünür. 
 
Güzelim Ukrayna da bölünerek küçülür ki Amerika zaten devletler, büyük sülaleler düzeyine kadar küçülsünler ki kolay yöneteyim derdinde. Rusya da Sivastopol'a el koyar istediğini alır. 
 
Eh herkesin istediği aynı olunca, 'iş' de kolayca gerçekleşir. 
 
Türk filmlerindeki nikah dairesi sahnesi benzeri bir şey olsa, kameranın açısına sonradan giren birisi ''Durun siz kardeşsiniz'' falan dese. 
 
Gerçi bu sahne, filmde işi bozan, evlenmeye mani olan kötü adam repliğidir ama gerçek hayatta bu sesleniş herkesin aklını başına getirse, ah bir getirse...
 
Sıradaki Mahsun Kırmızıgül şarkısı ''Hepimiz kardeşiz bu kavga niye?'' Rus ve Ukraynalılara gelsin.
 
 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..