Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Duruş, tarz, karizma Erdoğan'da

Duruş, tarz, karizma Erdoğan'da
 

Ak Parti 367 Milletvekili sayısıyla iktidarlığını yenilemiş olup Anayasa'yı tek başına değiştirme yetkisiyle Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyetimize zarar verebilir ve ülke'yi bölünme noktasına getirebilir korkusu vardı içimde. 

Allaha şükür Ak Parti'nin Milletvekili sayısını 326'ya indirdi seçmen de rahatladık..Artık CHP ve MHP'siz yeni Anayasa yazılamayacağına göre herşey yolunda demektir. Zira hakkını teslim edelim, Erdoğan yine de büyük başarı göstererek yüzde elli ezici çoğunlukla üçüncü iktidar dönemini de tescillemiş oldu. Kim ne derse desin o artık bir fenomendır. Ülkede olağan üstü bir durum olmadıkça Erdoğan'ı on yıl daha Cumhurbaşkanı veya Başkan olarak göreceğimiz muhakkaktır. 

Ama astı ama kesti. Ama Kasımpaşalıyım dedi, ama şerefsiz, namert dedi, ama ucube dedi sonuçta yüzde elliyi yakaladı. Seçmen ne istediyse o oldu. Demokrasi adına saygı duyuyoruz çıkan sonuçlara ve Tayyip bey'ı tekrar kutluyoruz.. 

Gelelim Kemal bey'e. Biz Kemal bey'in ilk çıkış günü itibariyle, "iyi bir maliyeci, iyi bir memur olabilir ancak lider olamaz" dedik, bugün de aynı şeyleri söylüyoruz.. 

Lider olunmaz, doğulur. Doğuş itibariyle ne yeteneğe sahip iseniz o olursunuz.. Ayrıca birikimleriniz de olmalıdır. Bu seçimde CHP'nin başında Baykal olmuş olsaydı, oy oranı yüzde otuzları geçebilirdi. Ha o zaman da yeni Anayasa hazırlığında sorunlar çıkabilirdi, o başka bir mevzuu. Zaten senaryo Kemal bey'i CHP'nin başına getirilip, CHP'nin oyunu düşürmek ve dolayısıyla yeni Anayasa'yı Kemal bey ile daha rahat yazabilmekti ve istenilen de oldu, olduruldu. 

Şimdi tekrar size dönelim Kemal bey. İktidara gelebilmek öyle sizin söylemlerinizde olduğu gibi "yüzde kırk alacağız" demekle olmuyor Kemal bey. Parti geçmişinizde bir birikiminiz olmalı, etiniz, tırnağınızla gelmelisiniz genel başkanlığa ve aynı zamanda başarı grafiğinizde somut verileriniz olmalı. Bakın Erdoğan'a nereden nereye gelmiş. Lise yıllarında başlamış siyasi hayatına. Yıllarca savaş vermiş, hala vermeye devam ediyor. Parti İl başkanlığından tutunuz, her kademede grev aldı, Belediye Başkanlığı grevini sürdürdü, aynı zamanda inandığı davası uğruna hapis yattı ve sekiz yıl iktidarı döneminde vatandaş için en önemli sorun olan emlak problemini çözdü. Öğrencilere ücretsiz kitap, ödenek ve annelere ayrıca ödenek sağladı vb..vb..Seçmen "hizmet" dedi ve oyunu AKP'den yana kullandı. 

Serbest Piyasa Ekonomisinde de öyledir artık. Hizmet sektörü en ön plandadır. Sadece satılan mal önemli değildir doğru olan. Satış sonrası hizmet, karşılıklı ticaretin devamı için çok önemlidir. 

"Esmesen de gürle" hesabından yola çıktın, "dişlerini sökeceğim" falan da dedin heralde ama tutmadı Kemal. Tutmazdı, tutturamazdın çünkü tarz yaratamıyorsun be Kemal bey. Duruş, Tarz Karizma Erdoğan'da. Sen onurlu duruşunu koruyarak bence en kısa zamanda Baykal'a teslim et koltuğunu ve geç rakamlarının başına, oradan CHP'ye hizmet vermeye devam et. 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..