Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Dürüst insan

Dürüst İnsan

SEVGİLİ OKURLARIM; İnsanlardan en başta beklenen tavır dürüst olmalarıdır. Dünyadaki bütün insanlar bir toplum ve topluluk içinde yaşam sürer. Her insan bu noktadan itibaren ailesi, akrabaları, arkadaşları, evleneceği bireylerde.. dürüstlük arar. Dolayısıyla hiç kimse ilişkide olduğu diğer insanlar tarafından aptal yerine konmak, kandırılmak, söylenen yalanlardan sebebiyle zor duruma düşmek istemez. Çünkü yalan iki taraflı bir etkiyle hem söyleyen kimseyi hem de yalana inanan kimseyi zor duruma sokar. Buna karşılık yalan söyleyen kişiler içine düştükleri zor durumdan kurtulabilmek için söylediği yalanı yalanları inkar yoluna gider ve bununla da kalmayarak kimseye zarar vermediğini düşünür, kendini rahatlatır. Ancak bu kocaman bir yanılgıdır. Çünkü konunun başında çevresine yalan söyleyen kişi ilk başta kendisine olan özgüvenini, saygısını kaybeder. Kendisinde gerçeklerle yüzleşeceği dürüstlüğü bulacak cesareti yitirir. Sonuç olarak ta, yalan söylemeyi alışkanlık haline getiren insanlar kendilerine olan güven eksikliklerinden karşılarındaki insanlara yaptıklarının sorumluluğunu üstlenmekten korktuklarından ötürü yalan söylemeye devam ederler. En başta söylenen küçük veya büyük yalan daha büyük yalanları doğurur. Mesela öğrenci sınavdan aldığı kötü notu yalana başvurup, ailesinden sakladığında aslında kendi görevinden kaçarak, daha başka yalanlara kapı açıyor demektir. Mesela yalancının mumu yatsıya kadar yanar atasözünün hatırlattığı söylenen yalanların ortaya çıkması kaçınılmaz olur.

NİTEKİM hiç kimse yalan söyleyen kişilerle arkadaşlık yapmayı istemez. Çünkü kimse gerçek olmayan sohbetlerle zamanını harcamayı ve güvenmediği kişilerle sosyalleşmeyi istemez. İnsanlar tam tersine huzurlu yaşamak için ailesine, yakın çevresine güvenmek ister.

SONUÇTA: Bütün insanlar dürüst, yalan söyleyemeyen, çevresine güven veren insanlarla bir arada olmayı toplumsal güven ortamı, itibar ve mutlulukları için tercih ederler. Ondan ötürü dürüst insanlar söylediklerine ve yaptıklarına güvenilen makbul kimselerdir.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..