Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dürüst olma hakkımı kullanmak istiyorum!

Yıllar yılı  tüm yazılan-çizilen şeylerde “Dürüstlüğün beş para etmediği ifade edilir en nihayetinde”, çok fazla örnekleri vardır ama gelin görün ki insan yine de bildiğini okur!

Yıllar yılı yazılmıştır ama yine de, ısrarla, dürüstüğünden ödün vermek istemeyen insanlar da bu duruma karşı çıkmıştır!

Bir denge unsuru vardır demek ki; hep kötüler kazansaydı hala iyilik peşinde olanlar da olmazdı!

“İyilik” dediğim de matah bir şey değil aslında, bir samimiyet, bir gülümseyiş… Bir göz-göze geliş, belki, dudak kıvrımlarında hafif bir tebessüm…

Bir “Günaydın” der gibi bakmak, bir “İyi akşamlar” der gibi…

******

İyi niyetimizin elimizden alındığı günlerdeyiz; dört tarafımız riya ile örülmüş! Kimseye güvenemeyen hale gelmişiz; biz böyle değildik!

Çok değil, bir silkin arkadaş, sen hatırlamasan da annene-babana sor; Çok seçimler gördü bu ülke, ne bir hile söz konusu oldu ne de nefret edilen bir lider!

Hiçbir anayasal suç işlenmedi, aklımızdan bile geçmedi!...

******

Vallaha geçmedi! Yapılmış mıydı, bilemiyor insan; lakin tutanaklar da çıkmıyordu o vakitler çöp konteynırlarından!

Bir noktayı da ne olur geçmeyelim: O vakitler insanlar oylarını verip de  evlerine gidip, kahvaltılarını yapıyorlardı; kimsenin aklına oylarının çalınabileceği falan gelmiyordu.

Kimse oyunu verdiği sandığın nöbetini tutma gereği de duymuyordu!  

******

Israrla bir daha söylüyorum: Hiçbir partinin adayından da bu kadar nefret edilmiyordu!...

Hiç bu kadar ucuza düşmemişti siyaset; çoluk-çocuk özellikle uzak tutulurdu, henüz kendi kişiliğini oluşturamamış sabilerin akılları siyaset ile mi doldurulurmuş?

Bir parti dışında her biri sabileri düşündü; düşünmeyen ve ısrarla yatırım yapan parti sizce hangisiydi?

******

Oysa en kolay yoldur kişiliğini bulma heyecanı içinde arayışlarda olan çocukları kendi safına çekmek; öyle kolaydır ki ideolojisi olan hiçbir parti buna meyletmez!

******

Meyledenleri de, kullananları da görmüyor değiliz; misal, Pamir adında 3.5 yaşında bir çocuk kayboldu. Yüreği çamurlara bulanmış biri demiş ki: Kemalistler kaçırdı çocuğu. Maksadı çocuğun Twitter aracılığı ile bulunması ve Twitter’ın ne güzel bir şey olduğunun kanıtlanması!

Normal bir insan böyle bir senaryo üretebilir mi?

“Çocuğu birileri kaçırmıştır belki” de, vallaha olabilir, ama siyasetin böylesine ucuzladığı ülkede susması gerekenler konuşuyor; konuşması gerekenler ise, utancından, susuyor!

******

Elli yaşıma geldim geleli en büyük kazanımım dürüstlüğümdür! Ooo, ne hatalar yaptım, yapa-yapa büyüdüm; kimseye verilmeyecek hesabım yok!

Saklananların, doneleri yok etmeye çalışanların verilemeyecek hesapları olduğunu düşünüyorum; destek verenlerin ise ya elde ettiklerinden vaz geçmeye niyetli olmadıklarını ya da hakikaten hiçbir şeyin farkında olmadıklarının düşünüyorum!

******

Çok seçim yaşadık arkadaş; yaş gelmiş elliye, böyle riya, böyle nefret… Böyle insanlığımızdan utanma yaşamadık!

Allah sizi inandırsın, hiç biri Allah ile bizi kandırmadı; hiçbir seçimde “Allah” adı duymadık! (Belki Erbakan yapmıştır, bilemiyorum, yaptıysa da beyinlerimize nakşetmemiş, demek ki!)

******

Her duyduğum, her okuduğum bir riyaya işaret ediyor; yormayın beni ne olur!... Aklım sizin yalan-dolanlarınıza yetmiyor; bir yanım biliyor ama bir diğer yanım isyan ediyor! Ne olur, dürüstlüğümü yalanlarınızla sınamayın!

******

Bilmek diye bir şey vardır; bir çocuğu etkileme yolunu bilirsin, misal, bir de vicdan vardır; vicdan “merhamet” ile el-eledir; minik bir çocuğun beynini yıkamaya çalışmak pek kolaydır; yıkamamayı tercih etmek ise edep gerektirir!

******

İzninizle “Dürüst olma hakkımı” kullanmak istiyorum; İktidar partisinin yaptığı hiçbir şeye inanmıyor, her yaptığının arkasında bir hile arıyorum!

 

http//twitter.com/Gulgunkaraoglu

gulgun_2006@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..