Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '10

 
Kategori
Deneme
 

Dürüst olun, mutlu olun

Dürüst olun, mutlu olun
 

Hintliler der ki:

"Bir gün mutlu olmak isterseniz, yeni bir elbise giyin.

Bir sene mutlu olmak isterseniz, evlenin.

Bir ömür boyu mutlu olmak arzusunda iseniz, dürüst olunuz.

Hintlilere hak vermemek mümkün değil. İnsanlığın haline baktığımız, bu sözün ne kadar doğru olduğu anlaşılıyor. Dürüstlük önemlidir. İşte o kadar. Hayatta her şey elimizdedir aslında. Çünkü iyilik yapan, iyilik bulur. Başkalarını mutlu eden insanlar diğerlerine göre çok daha mutlu bir hayat sürerler. Etrafa iyilik yapmak, sürekli başkalarını mutlu etmek anlamına gelmez. Ama yapacağınız küçük bir iyilik bile kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlar. Ders alabilmek çok önemlidir. Başınıza kötü bir şey geldiği zaman, karamsarlığa dalıp bu konunun nedenlerini araştırmazsak, ileride aynı olay tekrarlandığı zaman, pişman olabiliriz. Unutmayalım, herkes hata yapabilir, herkesin başına kötü şeyler gelebilir. Önemli olan problemden kaçmak yerine onunla mücadele etmek gerekir. Bir de daha önce yaptığımız hataları yapmamak gerekir. Sorunların üzerinde çok durmamak gerekir. Hepimizin iyi veya kötü tecrübeleri mutlaka vardır. Karamsar ve mutsuz insanlar kötü giden şeylerin üzerinde çok daha fazla zaman harcarlar. Sorunların üzerinde hiç durmamak da doğru değildir.

Yalnızken keyifli vakit geçirmeyi başarın. Yalnız kalmak ve yalnız olmak bazen iyi gelir insana. Evde kendi kendinize oyalanmak, istediğimiz filmi izlemek bir kitap okumak hoşumuza gider.

Zevk almayı becerin. Yaptığınız iş her ne olursa olsun, bundan zevk alırsanız, hem başarılı hem de mutlu olursunuz. Biliyoruz, erkek olsun, bayan olsun, kimse temizlik yapmaktan hoşlanmayız. Ama radyoda hoşumuza giden bir kanalı açtığımızda, o temizlik bizim için hoşumuza giden bir uğraş olabilir.

Kimi insanda, çok para kazanarak mutlu olur. Ama nasıl olursa olsun, mutlu olmak için hayatta, ne yaparsak, yapalım beklenti içine girmememiz gerekiyor. Çok para kazanacağım diye yola çıkan birisi, umduğu kadar para kazanamadığı taktirde, hayal kırıklığına uğrayabilir. Hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsak, bir zaman sonra, her şey olacağına varacaktır. O zaman mutluluk bizi bulacaktır. Ama siz iyisi mi mutlu olmanın yollarını bilin. O da biraz dürüstlükten geçiyor. Hint deyişini unutmayın.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..