Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '17

 
Kategori
Güncel
 

Dürüstlerin aforoz edildiği toplum

Dürüstlerin aforoz edildiği toplum
 

Dürüstlerin aforoz edildiği toplum


Kimler neyin hesaplarında, şeytana sorsak beni karıştırmayın der. İnsanlar gerçek olmayan vaadlere inanmaya daha çok istek duyuyor. Öyle ki elinde sihirli değnek varmış gibi konuşanlar, işin uzmanı olmayan kişiler daha çok çekiyor milletimizi. Yani ülkece umuda, mucizeye ihtiyaç duyuyoruz. Ülke de nerede dolandırıcı, sahtekar aynı zamanda vasıfsız, kendisi hakkında bile fikri olmayan, beyni olmayan ama iyi taklitçi varsa sosyal medya fenomeni oluyor. İnsanlar takip edip, bilmeden tanımadan bunları popüler yapıyorsa asıl sorun insanımızda, toplumumuzu oluşturan bireylerdedir. Dudağı şişik, sosyetik olunca istediği kadar kandırabilir. Diploma önemli değil dayın olsun yeter.
 
Gerçek olan neyimiz kaldı acaba? Televizyona çıkıyorsa doğru söylüyordur mantığıyla hareket eden insanlar dinlediği kişileri iyice araştırsınlar. Böyle yüzlerce insan var. Lisansı olmadan psikolog olan mı ararsın, diyetisyen mi ararsın, genel müdür mü ararsın, ceo mu ararsın böyle sürer gider. Ülkede herkes her şeyi yapar hale geldi, olmak isteyip olamadığı bir durumun, mesleğin kandırmacanın içinde insanlar. Hem herkesi kandırmak, hem de kendini kandırarak avutmaktan mutlular.
 
Sahteler türedikçe gerçekler sahteliğe dönüşecek. Memlekette yalan para ediyor. İnsanları kandırmak, paralarını çalmak bu kadar basit olmamalı. Bu konudaki hukuki yaptırımlar katılaşırsa önü kesilmese bile azalacaktır. Her yer saçma sapan insanlarla doldu. Menejer, yaşam koçu, diyetisyen, spor hocası, mesleki kurslar, seminer verenler, network işi yapanlar, hacı, hoca, büyücü, cinci, insan söğüşleyen dolandırıcılar vs. Profosyonel kişiler cahilleşince iyice toplum bunlara inanır oldu. Rant olduktan sonra cahile de, okumuş cahile de semeri vuran çok olur. Haksız kazanç, etik ilkelere değer o haldeki şaşırmıyoruz artık, her gün başka bir olay. Sahtekarlar bitmez bu ülke de her çeşit var. Gerçeği iş bulamaz sahtesi ünlenir. Dürüstlerin aforoz edildiği topluma müstehak!
 
Ülkede sahte olan veya olmayıp da varmış gibi davranan en tepedekinden, en alttakine kadar o kadar çok yalancı, dolandırıcı, sahtekar var ki, hep dikkatli olmak gerekiyor.
 
HÜLYA ÇAKICI 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..