Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Düş olmayan mutluluklar

Düş olmayan mutluluklar
 

Nasılda kirletmişiz ilişkilerimizi hiç farkına varamadan.. Hep bir arayış içerisinde ilerliyoruz yolumuzda. Birisi çıksın karşımıza bizi sevsin, güzel bir şeyleri paylaşalım, mutluluğu birlikte yaşayalım istiyoruz. Kime baksak çevremizde herkes adeta boş bir düşün peşinde ama umudunu da kaybetmeden ileriyor. Hepimiz mutlu olmak adına karşımızdakinden birşeyler bekliyoruz ama o insanın da bu beklentilerde olabileceğinin farkında bile değiliz. Sanki beklediğimiz kişi bizim mutluluğumuzdan sorumlu ve görevli gelmiş olacak bu dünyaya.
Herşeyi beynimizdeki yanlış programladığımız diskete göre değerlendiriyoruz. Sevginin o kişiyi olduğu gibi kabullenmek, yaşama bakışına, ideallerine saygı duymak demek olduğunun kaçımız farkındayız acaba? Sevmemize neden olan özellikleri bir ilişki içine girince neden hızla değiştirmek isteriz? Sosyal bir yaşamı olan insana beğeni duyup, beraberlik sırasında onun daha az sosyal olmasını beklemek ya da eskiden kullandığımız davranış modellerimizi birliktelik sırasında tamamen değiştirmek.. Tüm bunların ardından da sağlıklı ilişkiler beklemek. Özümüzde olmayan duygu ve düşüncelerin salt birşeyleri elde etmek adına belli bir süre yem olarak kullanılmasının kime nasıl bir getirisi olduğu tartışılır.
Örneğin piyasada satılan ''kadın ve erkeği tavlama yöntemleri''isimleri altındaki birtakım kitapların da bu anlamda insanları sahte ve içten olmayan ilişkilere yönelttiğine inanıyorum. Nasıl davranırsanız o insana kendinizi sevdirebilirsiniz? Ya da o kişiyi etkilemenin yolları. İnsanları kendi istediğimiz saflara çekmek belki başlangıç aşamasında belli bir metodla kolay ya da etkili olabilir ama bu kendimizi kandırmanın süslü bir yolu olmakdan öte birşey değil. Ya sonrası?... Önemli olan tutarlı ilişkiler kurabilmemiz değil mi? Bu, böyle matematiksel hesaplarla sürdürülecek birşey midir ki iki kere ikinin dört ettiği kadar kesin ve emin olabilsin? İçten ve kendimiz olabildiğimiz takdirde, karşımızdaki kişiyi de sahip olduğu değerler içerisinde hoşgörü ile kabullendiğimiz sürece mutluğu bir düş değil, gerçek olarak hemen yanıbaşımızda bulabilmemiz mümkün. Hepimizin en içten sevgilerle kalabilmesi dileğiyle..
 
Toplam blog
: 34
: 1734
Kayıt tarihi
: 15.05.07
 
 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Antropoloji bölümü mezunuyum. Farklı sektörle..