Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '10

     
    Kategori
    Deneme
     

    Düşler sokağı

    Düşler sokağı
     

    düşler Sokağının Sonu Denize Çıkar...


    Ya sizin için güzel kadınlar vardır hayatınızda, ya da sizi paranız için seven. Ya kariyeriniz vardır ya da gelecek vaat ediyorsunuzdur. İşinizde iyisinizdir. Son model bir araba gibi bakar kadınlar size! Ya sadece tek geceliktir kadınlar sizin için ama onlar içinde siz tek geceliksinizdir. İyi bir koca adayısınızdır ya da yakışıklısınızdır. Hayatta bir yer etmeye çalışırsınız. Bir kadınla evlenmeli ve çocuk yapmalısınızdır. Bu kadın mümkünse ahlaklı olur. Ahlak tanımınız kesinlikle sizin yaptığınız ama yapılmasını tasvip etmediğiniz davranışlardır. Bir kadın gözlerinizin içine bakar. Bütün zaafları ve iyi yönleri ile önünüzdedir. Ona güvenmezsiniz. Maskesi yoktur!!

    Ya tam bir erkek der kadınlar sizin için. Ya da bundan adam olmaz. Siz bir vitrindeki ayakkabısınızdır. Kimse de olmayan ama sonunda birilerinin sahip olduğu. Seven bir elin dokunuşu ile sadece yalandan okşayışları ayıramazsınız çoğu zaman. Bir kalp kırarsınız bir gün bir yerlerde. Unutulmazsınız ama eskisi gibi değerli değilsinizdir. Açık olduğunuzu söylersiniz ama açılımınız diplomatiktir. Faydalar dünyasında faydasız insan sevmezsiniz.

    Tutkudan bahsedersiniz, aşktan ama uykusuz geceleri bilmezsiniz. Elde edemediğiniz sürece, uykunuzu kaçırır bir kadın ancak. Acımasızca harcarsınız bir parça et için sevgiyi. Hiçbir zaman yanlış yapamaz bir kadın size karşı! Hayatta yanlışı olamaz bir kadının! Hesabı karıştırabilir. Fazla alışveriş yapabilir. Ne yiyeceğine karar veremeyebilir. İstemediğiniz biri ile arkadaş olur ya da dedikodu yapıp durur. Dırdırı da cabasıdır. Huysuz bir annesi vardır ya da babası. Başının kapalı ya da acık olmasına, etek boyuna, okuduğu kitaba, gittiği kefeye karışabilirsiniz. Bunun sonunda kendi kadınınızı yaratırsınız. Onun sizden aldıkları, verdiklerinizden fazladır farkında değilsinizdir.

    Bununla birlikte Orhan Veli’nin kadınları vardır dünyada. Onlar ayrıdır. Eşit olsak der, Hür olsak der. Sevmeyi bilir sevildiği kadar. Bir şarkı sözüsünüzdür onun için. Bir gece vakti geçilen düşlerindeki bir sokak, aldanmışlara sattığı kırılan hayallerisinizdir. Bir gece vakti aklı kaçıverir elinden. Kalbi kırılır. Yetim kalır bedeni. Öyle bir sızı hisseder ki; iki dudak arasından çıkan iki satır kelimeden ibarettir hayatı! Cesaretidir kadının hatası! Bir kadın erkekten her zaman daha cesurdur. Erkek kullanıldığını bilir ve aldığına bakar, bunla birlikte karşısındakini sevmez. Ama bir kadın her şeye rağmen sevmeye cesaret edebilir. Cesur kadınlara ve korkak adamlara ithaf olunur!...
     
    Toplam blog
    : 1
    : 332
    Kayıt tarihi
    : 26.10.10
     
     

    Elektrik- Elektronik Mühendisiyim. Fizik Öğretmenliği dalında yüksek lisans yaptım. 5 yıldır mühendi..