Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Düşmandan kaçılmaz

Düşmandan kaçılmaz
 

Mavi gözlerine güneş vurdumu
Gözlerinde sarılar uçuşurdu

Uçsuz bucaksız mavi bir denizden

Yansıyan bir gün ışığı

Aydınlatırdı karanlıkları... (Atatürk’e, Özlem Süyev)

O gün de öyle olmuştu... Umudun tükendiği bir anda, haykırmıştı, “Düşmandan kaçılmaz!” Bu sözün ardından, binlerce asker tek yürek olup vatan için ölmeyi kabul ettiler. Cephaneleri yoktu ama süngülerini takıp yürüdüler düşman üzerine.

Sahip olduğumuz en değerli şey nedir şu fani dünyada, candan başka... Onlar, bu en değerli olanı verdiler vatanları için. Can pahasına yazılan bir destanla anlattılar tüm dünyaya bir ulusun birbirine bağlılığıyla elde edebileceği gücü. Yazdıkları destanın adı; “Çanakkale geçilmez!”

Bugün bizler bu topraklar üzerinde hala, “vatan” diyerek yaşayabiliyorsak, onlara olan can borcumuzu unutamadan yaşayalım.

Ne doğru, ne anlamlı bir cümle; DÜŞMANDAN KAÇILMAZ!

Sizler farkında mısınız, “Aman uyanmasınlar, ” diyerek, sessiz sessiz yaklaşan düşmanların?

Uyuyor musunuz, yoksa uyanık mısınız, kanla sulanmış topraklar üzerinde mahmur mahmur bakınıp dururken?...

Sizce, neden gülmüyor artık yüzlerimiz; tebessüm edenlere neden, bakışlarımız bu denli katı ve anlamsız; neden artık iyiliği aptallık sanıyoruz; neden uzanan dost ellere haince vuruyoruz ve neden bu yalanlara sığınışlar???

Neden herşey sahteleşti, sadece rakılar, sütler, peynirler, envai çeşit tekmili birden değil, duygularımız da sahteleşti... Birbirimizi artık çıkarımsız sevemiyor muyuz?

Bizler kimlerin çocuklarıyız, unuttuk mu aslımızı? Düşman aileler tragetyaları mı yaratmaya çalışıyoruz tümümüzün yurdu olan bu topraklarda?

Olanı biteni görmüyor musunuz???

Çağlar boyu tüm Türk devletlerini bölüp yönetmeye alışmış olanlara inat bu kez tarihi tekerrür ettirmeyelim. Gülsün artık yüzlerimiz, birbirimize düşmanca bakmaktan vazgeçelim, iyiler aptal değillerdir, onlar bize olmamız gerekeni anlatmak için oradadırlar, dostluk zor bulunan bir değerdir. Değerlerimizi, geleneklerimizi, bağlılığımızı, inançlarımızı ve birbirimize olan sevgimizi koruyalım. Ancak o zaman bu topraklar için ortaya yüreğini koymuş, can vermiş olan binlerce şehidin hakkı helaldir bizlere...

Düşmandan kaçılmaz!.. İnadına, tek yürek olunur ve üzerine yürünür, birlik, bütünlük ve inançla...

 

 
Toplam blog
: 65
: 722
Kayıt tarihi
: 18.07.09
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Televizyon Bölümü'nü bitirdi. 1987 yılından bu yan..