Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '11

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Düşük Not Ortalaması ile Top MBA okullarına Kabul Nasıl Alınır? "Low GPA"

Düşük Not Ortalaması ile Top MBA okullarına Kabul Nasıl Alınır?  "Low GPA"
 

Low GPA, düşük not ortalaması ve mba kabulü


Yüksek not ortalaması olan arkadaşları yürekten tebrik ediyorum. Söz meclisten dışarı. Not ortalaması ortalama olan öğrencilerin iş hayatında daha başarılı oldukları ile ilgili bazı istatistikler var. Çünkü bu öğrencilerin çok fazla çalışmadıkları ama dersten kalan vakitlerini sosyalleşmeye network kurmaya ayırdıkları için iş hayatında daha başarılı olduğu söyleniyor. Ama aynı zamanda düşük not ortalaması kapasitenizin düşük olduğunu da düşündürebiliyor.

Yani not ortalamanız düşük olduğunda üniversiteler ya kapasitesi yeterli değil ya da eğitime gerekli ciddiyeti göstermiyor diyerek size negatif bakabilir.  Kabul komitesi, ,iş dünyası ve aileleriniz hepimiz biliyoruz ki iş dünyasında başarılı olmanın şartı genius olmak değil. Azim ve Çok çalışmak. Yani kapasitenizin okula yeterli olmaması mı daha kötü tembel olmanız mı daha kötü diye sorarsanız tembel olmanız başvurular için en kötü senaryo.

 

Not ortalamanız düşükse yapmanız gerekenler şunlar:

  1. Extra bir essay yazarak düşük GPA’in nedenini anlatın. Öyle uzun uzun bir essay yazmaya gerek yok. Birkaç cümleyle açıklamanız yeterli. Çok uzun yazmaya kalkarsanız savunmada olduğunuz gözükür. Yani bu bir özür mektubu filan değil.

Okurken çalışmak zorunda kaldıysanız bu iyi bir sebeptir. Hem önceliklerinizi belirleyebildiğinizi hem de iş etiğiniz olduğunu gösterir.

Kendinizde veya ailenizde sağlık problemiyle baş etmeye çalıştıysanız bu da düşük GPA’in açıklaması olabilir.

Kısacası :düşünün. Gerçekten neden düşük GPA varsa nedenini açıklamaya çalışın.

 

  1. GMAT testinden ( ya da artık bazı okullar GRE de kabul ediyor.) yüksek skorlar alarak düşük not ortalamasını kapatabilirsiniz. Tersi de doğru. Düşük GMAT iyi bir GPA ile tamamlanabilir.
  2. Öğrenci Konseyi, Student Government gibi aktiviteleriniz varsa notlarınızın gerçek sizi temsil etmediğinizi başarılı olabileceğinize dair inancınızı bu çalışmalarınızı aktararak anlatabilirsiniz.
  3. İş hayatına atıldıysanız iş hayatınızda kazandığınız başarıları da katarabilirsiniz.

 Işıl Tabağ

Director

www.okulariyoruz.biz

isiltabag@okulariyoruz.biz

 

 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..