Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Düşünce Gücüyle Zayıflayın!

Hemen şaşırmayın öyle... Çünkü, bu söylediğim olmayacak bir durum değil. Her ne kadar ilk anda imkansız gibi görünse de çok doğru bir önerme. Sadece hangi yolları izlemek gerektiğini bilmeniz yeterli. 
 
Öncelikle şunu söylemem gerekiyor, fazla kilolardan kurtulmayı sadece "geçici bir süreç" olarak görürseniz, büyük bir yanılgıya düşersiniz. 
 
Aslına bakılırsa amacınız, sadece fazla kilolardan kurtulmak değil, hayat tarzını değiştirip bunu sürdürmek. Böylece bir daha aynı sorunla karşılaşmanın da önüne geçmiş olursunuz.
 
Bir başka deyişle "kilo vermek" deyince aklınıza hemen "geçici bir süre için yarı aç gezip zayıflamak sonra da eski alışkanlıklarınıza kaldığınız yerden devam etmek" gelmesin. Çünkü bu, soruna kalıcı bir çözüm bulmak değil, tam tersine işi daha da içinden çıkılmaz bir hale getirmek olur.
 
Sözü fazla uzatmadan toparlayayım: Fazla kilolarınızdan kurtulmak için yaşam tarzınızı, beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekiyor. Eski ve köklü alışkanlıkları bir anda silip atmak hiç de kolay değil. Bu yüzden işe önce düşüncelerle başlamak gerek. İşte 'düşünce gücüyle zayıflayın' derken tam da bundan söz ediyorum. Yani bakış açınızı değiştirmekten.
 
Peki bunun için neler yapılabilir? Kısa ve net bir şekilde madde madde toparlamam gerekirse... Kendi kendinize şunları tekrarlarsanız, kilo vermeye ve bunun için sadece beslenme düzenini değil bütün hayat tarzını değiştirmeye hazır olursunuz. Başlıyorum saymaya. 
 
1- Sağlıklı yiyecekleri seviyorum: Size rahatsızlık veren, sağlığınızı tehdit eden fazla kilolardan kurtulmak için öncelikle buna inanmanız gerekiyor. Yani artık siz kilo almanıza, kalp sağlığından kan şekerinize hatta ruhsal durumunuza kadar her şeyinizi olumsuz etkileyen yiyeceklere "yüz vermeyeceksiniz." Çünkü siz artık sadece ve sadece sağlıklı yiyecekleri seviyorsunuz... Öncelikle buna inanarak işe başlamanızı öneririm. 
 
2- Sağlıklı yemek tarifleri denemeye hazırım: Siz artık bambaşka bir yola girdiniz. Amacınıza ulaşmak için bütün eski ve zararlı yemek alışkanlıklarınızı bir kenara kaldıracaksınız. Bunun yerine mutfağınızda kendi ellerinizle pişireceğiniz sağlıklı yemek tariflerine yöneleceksiniz. Bu, sadece kilo verip daha sağlıklı olmanızı değil aynı zamanda yemek konusunda daha yaratıcı olmanızı da sağlayacak. Hem kim bilir, belki içinizde harekete geçmeyi bekleyen usta bir aşçı gizlidir.
 
3- Amacım aç kalmak değil sağlıklı beslenmek: Bu da önemli adımlardan biri. Kilo vermek için açlık çekmenize gerek yok. Ana öğünlerin yanında sağlıklı ara öğünler de tüketeceksiniz. Ara öğünlerde krakerler, cipsler değil şeker oranı düşük meyveler, sağlıklı yağlar alabileceğiniz kuru yemişler, rengarenk sebzeler sizi bekliyor.
 
4- Artık daha mutluyum, çünkü egzersiz yapıyorum: Kilo vermek için hayat tarzını değiştirirken bazı yenilikler de gerekli. Yapmanız gereken en önemli değişikliklerden biri de hayatınıza egzersizi eklemek. İlk zamanlarda zor gelebilir ama alıştıkça düzenli egzersiz yapmak, hayatınızın en büyük mutluluk kaynaklarından biri olacak. 
Sadece bedeniniz yeniden şekillenmeyecek aynı zamanda ruhuhuz da bu değişimden nasibini alacak.
 
5- Sağlıklı yaşam en büyük armağan: Zaman ilerleyip sağlıklı beslenmeye ve sağlıklı bir yaşama adım attığınızda genel anlamda çok büyük bir değişim hissedeceksiniz. 
 
Enerjiniz artacak... Çok daha güzel ve çok daha ışıltılı görüneceksiniz. Sadece dıştan değil içten de ışıl ışıl olacaksınız. Amacınıza giden yolda kilometreleri kat ettikçe hayata daha pozitif baktığınızı da göreceksiniz. 
 
İşte bu kadar basit. Önce kararı kafanızın içinde verip inançlı bir şekilde yola çıktığınızda hem fazla kilolarınız gidecek hem daha sağlıklı, enerjik ve pozitif bir hayata ulaşacaksınız.
 
 
 
Toplam blog
: 82
: 76
Kayıt tarihi
: 07.08.18
 
 

Manchester Metropolitan Üniversitesi Medya ve Kurumsal İletişim Bölümü'nden mezun oldum. Uzun sür..