Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '20

 
Kategori
Felsefe
 

Düşünce Mantığını Oluşma 2

Kuantum süreç öncesi evre, kuantum dünya boyutlusunu veren patlamayla bir çevrime girmişti. İşte şimdiki evren boyutlusu içinde sürmekte olan bağıntı veya ilişkindi güdeni veren bu devimler, patlama dalgasının kendi öncesi görüntü ile parçalardaki hologramıydı.

 

Bütünsel tekilliğin patlama esnasındaki dalga şoku parçadaki ilişkindi yazılı izlekti. Bütünsel tekilliğin resmi referans bağıntı olarak manyetik şoklarla her bir kuantik parçaya hologramlındı.

 

İşte eksiği arama bu görüntüydü. Görüntü bütünsel tekillikte yansımaydı. Ama olup biten parça düzenli sınırlar girişmesi içinde olmakla, parçadaki görüntü bütünü veremiyordu.

 

Bütünsel tekillik aynı anda patlayan durumlarla üslü lüktü. Üslü sayı kadar olgu olay belirlenmeli kuantum girişmelerdi. Bu girişmenin bütünsel tekilliğe atıfla geri bağlanımı oyuk ve parça olan alan hareketiydi.

 

Patlama ile kopuş bütünsel tekilliği akseden bağlamla düşünme, yol haritasıydı. Girişmeydi. Akış, itme, çekme, çekilmeydi. Bağlamı olanla, parçalar; parçalar kadar üslü duruma girişme, olayazmalardı.

 

Şimdiki olan bu üslülerin patlama sonrası geri tıkacın engeli ile parça boyutunda kesikli sürekli olan girişmesiydi. Bunların hiç biri bütünsel tekillikte yoktu. Ama bunlar da patlayan bütünsel tekillikteki artçı şok dalgalardı.

 

Durum hem bütün tekilliği veremeyen her bir olgu ve olaylarla eksikliydi. Hem de olgu ve olaylar bütüne ait bütünden hologram olmakla böylesi bir durumsal eksiklikle, eksiğini arama; eksiği şöyle böyle kararlı hale getirmeydi.

 

Üç boyutlu evren aynı anda 10120 gibi üslü parçalı durumlarıyla birlikte olan birlikte giden kuantum evrendi. Nesne bu niceli, kendisine ait niceliği veren üslü durumlarla ölçme belirleme olan olgu ve olaylarla girişmeydi. Yeni karalı halin değişen çevre ile yeniden karasız hale gelmesiydi. Na durum nb duruma ve nab durumlara çevre sel çelişkiydi.

 

Hologram mecmua en küçük birimde bile hologramın kendisini veren bir geri beslenme izdüşümüdür. Parçacık çevresinde bir dalga şoku, üzerinde şokun yazılı kaydıyla tanecik olan bir izlekti. Sayısal üssü hatırlayınız.

 

Bütünsel tekillik parçalanmakla kendi parçasına kuplajdı, bindirişleydi, modülasyondu, düşünce, imge hayaldi, sanaldı vs. Bütünsel tekildi bir evrenin üslü parçacıklı tane olaylar, tane girişmeler, belirmeler kadarla bir evrenin şimdi ile bir evrene dönüşen binme görüntüsüydü.

 

Bütünsel tekilliğin bindirişle olan belirsizliği parça olan niceli olayların birbirine olan niceliksiyle, kendisine olan kıyas ve oranıyla bir girişme bir belirme bir ölçme değerlendirme ve bir farkına varıştı.

 

Belirsiz olan belirmek istiyor. Belirmiş olan bu evrendeki bin bir türlü hali ile belirsizleşmek istiyordu. Belirsiz olan belirmekten ötürü, beliren de belirsiz etkiden ötürü vardılar.

 

Bu nedenle parçanın kendisi özelliklidir. Parçanın veya olgu ve olayların kendisi n1, n2, n3… Gibi üst üste süredurumlarladır. Bu özellik durumla parçaya hem olgu deriz. Hem olay deriz. Hem ölü deriz. Hem canlı, hem büyük, hem küçük vs. deriz. Hepsi aynı şeydir. Üstel etki akış içinde bu belirlenmişlerle donmuş filim karesi gibidir.

 

Belirememekle bağ enerjisi ortaya koyamamakla ilişkindik bağ enerjisi nötr gibidir. Parça hareketi, oyuk hareketi ve bağ hareketi bu üç ilişkindekilerin tanecik ve dalga belireniyle kendisidirler.

 

İlişkin dikler, ilişkindik eylemleridir. Kopma ilişkindik ligi belirler. Kopulan hiçbir şey olmayan bütünsel tekilliktir. Hiçbir şey olmamak demek; bugünkü bildik ve geçerli olan yasal ilişkilere göre devinme anlam ilişkisi akış vs. olmayan demektir.

 

Değilse bütünsel tekillik bizce şimdilik bilinemeyen kendi yasal aktivasyonu ile mutlaka bir şey ve çok şeydir. İlişkindik te oyuk hareketini, parça hareketini ve bağıntı hareketini belirler.

 

Bu bağıntı devim bir öncesi yasa ve ilişkenlilerinden parçalanmakla eksikli hale gelmenin eksiklik işleri eşme aktivasyonu içinde olan şimdiki yasa ve eylemliklerdir. İlişkinlerinden kopuşla her bir kopanda biçim ve parça fiziğinin özelliği ve niceliğidirler.

 

Bütünsel tekil ilişenlerinden kopan zarflamış alanla ayrılıp kopup partikülün bütünde bıraktığı oylum veya eksilme ise tıpkı parçacık ve bağıntı belirmeler, oranlanmalar gibi parçacığa göre zıt tamlamalı olan boşluğun oyuk fiziğidir. Boşluk, oyuk enerjisidir. Boşlukta var oluşun esası, bu oyuk veya boşluk enerjisidir.

 

 
Toplam blog
: 418
: 104
Kayıt tarihi
: 26.11.10
 
 

26 yıllık sınıf öğretmenliğinden sonra emekli oldu. Şiir çalışmaları ve deneme türü olan, toplum ..