Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Düşünce tembelliğe dönüşürse?

Düşünce tembelliğe dönüşürse?
 

Düşünce tembelliğinin insan üzerinde yarattığı olumsuz etkiler, özellikle kişinin vicdanını ve aklını kullanmamasıyla ortaya çıkar. Bu da iradeyi etkileyecek ve bir süre sonra tembellik, söz konusu kişinin tüm yaşamını etkisi altına alacaktır. Tembelliğinden dolayı hıçbir konuda irade ve kararlılık gösteremeyeceği için ahlaki olarak birçok konuda eksikliklere sahip olacaktır. Çünkü güzel ahlaklı bir insan olmak ve güzel davranışlarda bulunmak ancak irade gösterilmesiyle mümkün olabilir.

Ayrıca tembel insanların içinde bulundukları öyle bir ruh halidir ki bir süre sonra kişi kendini ilgilendiren konularda bile gerekeni yapmaya üşenir. Hastalandığında doktora gitmek, herhangi bir konuda başarılı olmak içın çaba harcamak, her konuda (görgü, kültür, ahlak) daha iyi olmaya çalışmak yerine olduğu gibi kalmak bunlardan birkaçıdır.

Şöyle kendi kendimizi yokladığımız zaman biraz kendimizde de buluyor muyuz? Yoksa kendimizi bu yönde aldatıyor muyuz? Yoksa çevremiz de gördüklerimiz bizi de bu tembelliğe sürüklüyor mu?

Sağlık dediğimiz zaman bunun bilincine varabiliyor muyuz? İçimizdeki bir korku bizleri sıhhatimizle ilgili konularda vurdum duymazlığa da sürükleyebiliyor mu?

Tv.lerdeki dizilerden bir gün vaz geçip ailecek oturup büyük kücük demeden fikir teatisinde bulunuyor muyuz?

Herşeyi ile mükemmel olduğunu bilsek dahi çocuklarımızla yaşam görüşleri hakkında bir bilgi almak ihtiyacında bulunuyor muyuz?

Sıradan bir günde çok sık giyinip o geceyi eşimizle mum ışığında geçiriyor muyuz?

İş hayatımızda bir makina gibi caişirken diğer zamanlarda tembelliği seçiyo rmuyuz?

Herşeyden önce bedenen çalışkan zihnen tembelliği arıyor muyuz?
Ben bu günü ona ayırdım, sizler de ayırıp sorgulamak istemez misiniz?

Yoksa bu kadar işin içersinde bir de bu mu çıktı deyip yukarda yazılı olan!?

Saygılarla.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..