Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Düşünce ve davranışlarınız çevrenizdekilere benziyorsa klişe hayatların kötü bir kopyasısınız

Düşünce ve davranışlarınız çevrenizdekilere benziyorsa klişe hayatların kötü bir kopyasısınız
 

İnsan ırkının geliştirileceğine inananlardanım. Sizi yarattığı halinizden memnun olabilirsiniz ama Tanrı böyle kalın dememiştir. Benzeriniz varsa güzel değilsiniz. Birini andırıyorsanız ilginç olamazsınız. Düşünce ve davranışlarınız olumsuz bir sonuca gitmediği halde eleştiriliyorsanız, bunu bütün dünya yapsa bile siz haklısınız.

Vücudunuz dahi limitin altına inmemek şartıyla hamur gibi şekilden şekle girebilir. Kıyafetle, mimikle, tarzla, davranışla, konuşmayla kendinizin en iyi hali, olmadı başkası olabilirsiniz. İnsan böyle olur diye standart bir şekil yok. Var olan bizim kararımız. Birileri sizi beğeniyor olabilir. O birileri belki standardın altındadır. Siz kendinizi beğeniyor musunuz?

Yeniden yaratamazsınız ama kendinizi % 50 oranında değiştirebilirsiniz. Bazılarınız bi şapka takınca Liz Taylor oluyorsa %50 değişikliği düşünün bir kere. İnsanlar sizi olduğunuz gibi sevdiklerini söyleyeceklerdir, inanmayın. Belki hiçbir şeye benzemiyorsunuzdur hiç değilse böyle olsun diyorlardır.

Ben çirkin bir adamım ve %60’ınız benden çirkin; bu nasıl iş! Tanrı’nın insanları çirkin yarattığına inanmıyorum. Doğan tüm bebekleri gördüm; Antonio Banderas’ın küçültülmüş haliydiler. Onların bugünkü hali siz olamazsınız. Ne yaptınız benim güzel bebeklerime! İnsan neslini geliştirme alanıyla ilgili bilim dalı olmalı. 50 yıl sonra hala dünyada Marilyn Monroe konuşuluyorsa günümüz kadınları utanmalıdırlar. Ya erkekçiklerin arasından bir tane bile Robin Hood çıkmıyorsa ona ne demeli?

Biliyor musunuz, hala hayatın şifresi bulunmadı; bu kilidi siz açacaksınız. Hiç duymadığımız şeyleri görmediğimiz, bilmediğimiz şekilde aktarınız. Deli olmayı bile başaramayanlar size deli derlerse biliniz ki en akıllısınız. Onlar reddi-i fıtrat sahillerinde “Tanrım beni baştan yarat” şarkısını söylerken sen çoktan ilk halini unutmuş olacaksın.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..