Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Düşünce ve sistematik kuram

Düşünce ve Sistematik Kuram Yaşanılan onca sebep serüven ve onca duygu yüklü anlamın adı İNSAN. Onlarsız bir hayat düşünülemiyoruz sanki. Acaba bu tipik düşünce yapı ve edayla 21. yüzyılda ne tarafa kaymaya başladı düşüncelerimiz? Bizi etki altında bırakan bu durum nedir?

Müslümanlık-Hristiyanlık-Musevilik- Budizm gibi mesnevi dinlerden hangisi ön planda. Sağ düşünürlerin vermiş olduğu cevap ile irdelenmesi zor olan Sol görüş ne düşünüyor? Bugün hangi durumu benimsiyoruz? Yaşam alanımız kısıtlı. Korku dolu rüzgarlar ön planda Gizli durumlar ile gizli kaldığını zannettiğimiz hisler bizi nereye sevkediyor? Hayatımıza vermiş olduğumuz değer ne kadar direnç gösteriyor? Sabah kalkarken yeni bir durum ile karşı karşıya kaldığımız da neden artık şaşırmıyoruz? İnsanız hata yapıyoruz. Fakat ne kadar gerçek düşüncelerimiz var? Ülkemiz için yedek düşünce sistemi nedir? Gerçek bazda alınacak kararlar hangileridir? Kürt-Türk durumu ne alem de? Partilerin birbirlerine vermiş olduğu söz ve demeçler kişileri neden ilgilendiriyor? İnsanların dini boyutu nedir? Kadın-Erkek eşitliği? Eşitsiz durum neden gözardı ediliyor? Birey-Çocuk ilişkisi? Toplumların bilinçsizliği? Cehalet ve onun izinde gitme duygusu? Doğu-Batı sentezi ne kadar güçlü? Düşündükleri farklı bazda aldıkları cevaplar ne kadar şaşırtıcı? Ezilen halk yığınları mı yoksa global etki altında kalan sistematik büyükler mi? Her şeye açıklık getiren bu dünya dengeleri nelerdir? Kardeşlik ve Barış arasında nasıl bir çağrışım vardır? Irk, Cins, Cinsiyet, Etnik, Kuram, Dil, Din, Adalet, Hukuk, Yargı, Kültür, Değer vs. Düşüncelerin insanlık adına önemi ne kadar güçlü?

Kaybettiklerimiz ve Kazandıklarımız? Hepsi insanlığın çağrışımını ve ortaya koyduğu gerçeği dile getiriyor. Soruların her biri bir cevaptır. Kime göre kişiye göre mi nesneye göre mi yoksa kişilere göre mi? Karar sizin. Seçin beğenin.

 
Toplam blog
: 17
: 862
Kayıt tarihi
: 09.05.10
 
 

Ben 1988 doğumluyum Mersin'de ikamet etmekteyim. Sakin ve anlayışlı biriyim. Tabi yerine göre. Halen..