Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Düşüncelerimiz hayatımızı şekillendiriyor

Düşüncelerimiz bizim kendi dünyamızdır. Ulaşmak istediğimiz hedeflere göre düşünerek harekete geçmemiz gerekiyor. Başarılarımız, düşüncelerimizin büyüklüğüyle (kalitesiyle) orantılı olarak ortaya çıkabilmektedir. Bırakın; düşüncelerinizin temelini oluşturan hayalleriniz serbest kalsın… İç dünyamız sınır tanımaz; hayallerinize sınır koymayın… Birtakım korku ve tereddütlerle dolu düşünceler, başarısızlığın temelini atarlar. Hayatın kendilerine karşı olduğunu düşünen birtakım insanlar, aslında farkında olmadan kendilerine karşıdır. Hayatımız olumsuzsa düşüncelerimiz de olumsuzdur. Hayatımızı değiştirmek istiyorsak önce düşüncelerimizi değiştirmeliyiz. Düşünce tarzımızı değiştirdiğimizde bilinçaltımıza yeni, olumlu, başarılı yönler verdiğimizde yaşantımızda olumlu farklılıkları hissetmeye başlayacağız. Beynimize yerleştirdiğimiz her yenilik, deneyimlerimizle birleşerek tamamıyla yeni bir olay-tecrübe zinciri olarak karşımıza çıkacaktır.

Düşüncelerimizi biz seçiyoruz ve bu düşünceler hayatımızın şeklini etkiliyor. ”Kendimizi neyle ve nasıl tanımlarsak, öyle olmaya meyilli oluruz.” , diyor Ernes Holmes… Düşündükleriniz usulca “Yüreğindeki Sen”i ikna ederek bilinçaltınıza yerleşir ve gerçek bir deneyimle vücuda gelebilir. Düşüncelerimiz değer ve kalite bakımından büyürse, bu, hedeflerimize de yansıyacaktır..

Lise yıllarımdaki bir öğretmenimiz : “Her zaman 100 puanı hedefleyin. Ola ki 70–80 puan alırsınız… Ama bu bir başarıdır. Sadece geçer not almak için çalışırsanız, zayıf alma ihtimaliniz var… Her zaman çıtayı yüksek tutun…”, diyordu.

Bizler bütün gün ne düşünüyorsak onu yaşamaktayız aslında… Bizdeki düşünceler neyse hayatımız da o şekilde vücut bulmaktadır. Eğer hayatımızın gidişatını değiştirmek istiyorsak düşüncelerimizi değiştirmemiz gerekiyor… Hayatın gerçeğini nasıl tanımlıyorsak bu bizim gerçeğimiz haline dönüşmekte…

James Allen şöyle diyor : “ İnsan görecektir ki eşyaya ve başka insanlara karşı düşüncelerini değiştirdikçe eşyalar ve başka insanlar da kendisine karşı hallerini değiştirirler. İnsan düşüncelerini köklü bir şekilde değiştirebilirse hayatın maddi şartlarında da nasıl çabuk bir değişiklik yaptığını görerek şaşırır.”

 
Toplam blog
: 63
: 1536
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

1968 yılında Üsküdar'da doğdum.İlk-Orta öğrenimimi Almanya'nın Hof/Saale kentinde tamamladım.Lise ve..