Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Düşüncenebilen insanlara tahammülsüzlük…

Düşüncenebilen insanlara tahammülsüzlük…
 

Neden öğrenci eylemlerine karşı sürekli şiddet kullanılmaktadır, bunu hiç düşündünüz mü? Bu sadece bu iktidar döneminde olan bir şey değil. Şimdiye kadar bütün iktidar dönemlerinde hemen hemen aynı manzaralar yaşanmıştır. Bu iktidar döneminde olan bu olayların biraz daha sert olması bu iktidarın böyle bir tepki ile yeni karşılaşıyor olmasındandır sadece…

Bütün iktidarların korkusudur, öğrencilerin protestoları çünkü öğrenciler düşünebilen yaptıkları eylemlerle dikkatleri üzerine çekebilen en önemlisi ise iktidarların gitmelerine sebep olabilen bir güçtür. İşte bu yüzden iktidarlar sevmez öğrencilerin eylemlerini ve bunları engellemek için ellerinden geleni yaparak bu savaşta her yol mubahtır derler.

İşte son olan olaylarda bunun göstergesidir aslında, zaten yapı olarak sorgusuz sualsiz biat etme politikasını uygulayan AKP iktidarı eğitimli kitleden oy alamamakta ve bunun sıkıntısını yaşamaktayken tam yeni seçim dönemi belirlenmişken birde bu öğrenci eylemleri ortaya çıkınca bilinçsizce saldırmıştır.

Öğrenciler toplum üzerinde, çok sivil toplum kuruluşundan daha etkilidir. Halk arasında yaygın olan bir görüş vardır, bunlar okumuş çocuklar bunlar tepki gösterdiğine göre var bir şey…

İşte asıl korku buradan kaynaklanmaktadır. Kararsız olarak tabir edilen oylar bir anda ellerinden uçacaktır. Öğrenci eylemleri iktidara güle güle deme mesajlarıdır aslında…

Çünkü yapılan yanlışlara karşı eylemler öğrenciler tarafından başlatılır ve hızla yayılır. Bu güne kadar bu olaylar bu şekilde olmuştur ve bu gün gelinen noktada bu eylemler çok sert bir protesto ile başlamıştır. İşte iktidarın biat politikasına dur diyecek olan bunlardır. İktidar bunu fark ettiği için bu eylemlere karşı tepkileri sert olmaktadır. Unuttukları bir nokta vardır ki, oda öğrencilerin ne tekme ile ne de işkence ile sindirilemeyecekleridir. Özel kuruluşları, medyayı, sivil toplum kuruluşlarını neticede maddi baskılarla sindirip engelleyen iktidar ülkedeki muhalefet eksikliğinden yararlanarak istediğini yapacağını düşünmekteyken ilk defa ciddi bir muhalefetle karşılaştı.

İşte bu eylemlere karşı gösterilen şuursuzca tepkinin sebebi budur. Bu güne kadar sert bir muhalefet görmeden adeta at oynatan AKP iktidarı birden karşılarında bu kadar sert bir muhalefet görünce bocalamaya başladı.

Karşılarında eğitimli toplumu etkileme gücüne sahip ve kendilerine biat ettiremeyecekleri bu kitle ile mücadelede şiddet uygulama sebebi budur.

Çünkü karşılarında düşünebilen yorumlayan doğruyu yanlışı ayırt edebilen bir güç var. Bu güç bu ülkenin geleceği olan güçtür ve bu güç hangi iktidara tepki verdi ise o iktidarı oturdukları koltuklardan indirmeyi başarmış bir güçtür.

Bu yüzdendir ki, iktidarın bu düşünebilen güce karşı tahammülsüzlüğü…

Ve …

AKP iktidarı farkındadır bu gücün onların koltuk sevdalarına son verecek güç olduğunun ve bu gücü sindirmek için şuursuzca saldırmaktadır.

Burçak YAZICI

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..