Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '16

 
Kategori
Deneme
 

Düşüncenin mantığında zarar verme yoksa uygulamada zarar vermiş benim sorunum değil

Düşüncenin mantığında zarar verme yoksa uygulamada zarar vermiş benim sorunum değil
 

Doğru olduğuna inandığımız düşüncelerin bazen zarar verdiğini görürüz. Ve kolay yolu seçer “Bu düşünce yanlış” deriz. Oysa böyle bir durumda doğruluğun tespiti sadece düşünceye göre yapılmaz. Düşünce yanlış olabilir; ama belki sorun uygulama şeklinde ya da uygulanan şeydedir.

Sırf bu nedenle belki doğru ve insanlığa faydalı düşünceler çöpe atılmıştır. Bir sorunun değişik çözüm yolları olabilir ama en iyi çözüm bir tanedir. Hani bir çözüm daha önce benzer durumlarda denenmiş işe yaramış önemli değil zira her olay farklıdır; ama belli bir konu için araştırma ve incelemeler sonucu düşünülerek planlanmış bir çözüm o sorunun en iyi çözümüdür.

Lakin dünyanın en harika planını bile yanlış uygularsan yanlış sonuç alırsın ya da sonuç alamazsın. Çünkü düşüncenin doğruluğu %50 uygulamasındadır. Kaldı ki sadece yöntem değil uygulanan şey de önemli. Terapi faydalıdır mesela; ama usulüne uygun şekilde ve uygun kişiye yapılırsa.

Bu şartları yerine getirmediniz kalkmış diyorsunuz ki bu fikir yanlış. Bir fikrin doğruluğunu yanlışlığını test ederek öğrenmek mantıklı değil. Ama mantıklı düşüncelerin normal şartlarda normal sonuç vermesi beklenir. Düşüncemiz mantıklıysa uygulamaya bakmamız lazım.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..