Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '07

 
Kategori
Haber
 

Düşünceyi Okumanın Yararı -1-

Düşünceyi Okumanın Yararı -1-
 

Bilimin karşısında bu kez sahtekarlıklar iyice nal toplar hale geldi. Düşünceyi, bilgisayar yardımıyla okumayı başaran bilim adamları bir çok sahtekarlığa son vereceklerdir. Bu teknik suçluların yakalanmasında kullanılabileceği gibi, hapisten çıkan suçluların, bundan sonrada suç işleyip işlemeyecekleri ayrıt edebilecek.

Düşünsenize bu tekniğin, faili bulunamayan cinayetlerde zanlıların sorgulanmasında kullanılabileceğini. Bu teknik Hrant Dink’in cinayeti araştırılmasında kullanılsa, ortaya kimbilir ne art niyetli düşünceler serilecektir. Kimin bilgileri kirlettiği de ortaya çıkacaktır. Düşünce okumanın, cinayet işlemek amacıyla kurulan örgütlerde kullanıldığını, asıl gayelerinin pastadan pay kapma yarışı olduğu ard niyetini nasıl gizleyecekler o zaman?

Bu teknik, siyasi alanda, parti genel başkanlarının halkın gözüne baka baka yalan vaadlerde bulunup bulunmadığının araştırılmasında kullanılsa veya bakanların herhangi bir olay karşısında halka verdikleri sahte mesajlarda kullanılsa, ortaya ne kepazelikler çıkardı bir düşünün. Vatanı canından çok sevdiğini ifade edenlerin, vergilerini ödemeyenlerin, askerlikten kaçıp kaçmadığının sorgulaması yapılsa, bütün maskeler peş peşe, sıra sıra dizili domino taşları gibi bir sürü afyonlamanın yıkılışını seyretmez miyiz hep birlikte? Baya da eğlenceli olurdu hani.

Şu bilgisayar var ya... Bir sürü sahtekarlığın, martavalın sonunu getirdi. Şeffaflaşmaya son noktayı koydu. Düşüncenin okunmasıyla birlikte, maskeler tek tek düşecektir.

Şeffaflaşan ülkeler, hızla gelişirken, monizme direnen ülkeler biraz daha kanlı bedel ödemeye devam edeceklerdir.

 
Toplam blog
: 144
: 899
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Gazete ve kitaplara hep tersten göz atar, daha sonra okumaya başlarım. Bu özelliğim devrik cümlel..