Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Düşünme sırası Semih'de

Düşünme sırası Semih'de
 

Bir zamanlar Milli Forma ile Semih Şentürk


Türk futbolunun yaşamış olduğu golcü sıkıntısına bir umuttu Semih Şentürk. Keskin zekası, futbol bilgisi ve son vuruş ustalığı ile kendinden beklentileri üst seviyelere çıkarmıştı.

Bu kadar beğenilen Semih'in bir süre sonra  yedek kaldığına şahit olduk. İlk başlarda çok fazla göz önüne alınmasa da Fenerbahçe'nin her puan kaybından sonra Semih'in neden yedek kaldığı sorgulanıyordu. Tâki adı "Nöbetci Golcü"ye çıkana kadar.

Nöbetci Golcü ne demektir ?

Özellikle yedek kaldığı maçlarda sonradan oyuna girip attığı goller her ne kadar puan kazandırıyor olsa da Semih geri dönüşü olmayan bir yola girmişti çoktan. Artık bu lakap ona yapışmıştı "Nöbetci Golcü". Belki önceleri yadırganmadı, hatta çok kişinin hoşuna da gidiyordu. Fakat zaman geçtikce bu lakap Semih'in kariyerini nerelerden nerelere getirdi. Çok ufak bir örnek vereyim; 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan maçının kahramanı, Yarı final maçında Almanya'ya gol atan Semih Şentürk değil miydi ? Şimdi kaç maçtır milli takım kadrosuna da alınmıyor. Sadece 3 yıl geçti, Semih yaşlandı mı ?

Hayır... Semih 1983 doğumlu bir futbolcu. Henüz önünde önemli bir zaman dilimi var. Hala ispatlaması gereken bir futbol kariyerine de sahip. Fenerbahçe'de oynuyor olabilir. Ama sorgulaması gerekiyor. Son nokta burası mı ? Kaldı ki uzun zamandır Fenerbahçe ilk 11'inde formayı da kapamıyor. Kaç tane hoca değişti; Semih'in kaderi değişmedi.

Hepsi mi haklı; Hepsi mi haksız ?

Yoksa biz mi yanılıyoruz ? Semih'in kaderinin değişmemesi gelen giden hocaların elinde miydi ? Daum, Aragones ve Aykut Kocaman... Belki bir tanesi Semih'i düzenli olarak yedek bıraksa bunu anlayabilirdik ama her gelen teknik direktörün kadrosunda Semih yedek kulübesinden öteye geçemedi. Kezman, Nobre, Anelka, Guiza, Niang ve son olarak Bienvenu gibi santraforların yedeği olarak kulübede oturdu.

Son iki sezondur Aykut Kocaman'İn çalıştırdığı Fenerbahçe'de Semih'in düzeni değişmedi. Önce Niang ve şimdi de Bienvenu. Belki Niang'ı anlayabiliriz ama benim futbol bilgim ve futbol görüşüm Semih'in Bienvenu gibi bir oyucunun arkasında yedek kalmasını anlamıyor. Gel gelelim ki hep aynı nokta da tıkanıp kalıyorum, benim gibi düşünenler mi yanılıyor yoksa Fenerbahçe'ye gelen teknik direktörler mi ? Takımın içinde olup futbolcularla yatıp kalkanın onlar olduğunu düşündüğümüzde -ki sadece biri takıntılı olsa anlarım, kaç sezondur aynı durum mevcut- vardır bir bildikleri demekten öteye geçemiyorum.

Son söz : Bu yazıyı bayram öncesinde hazırlıyordum lakin taslaklara kaydedip bayram sonrasına erteledim. Bugün Milliyet'te Aykut Kocaman'ın Semih hakkındaki açıklamalarını okuyunca, yazıyı yayınlamaya karar verdim. Aykut hoca, yakın çevresine Semih'in çalışmayı sevmeyen "Tembel" bir oyuncu olduğunu söylüyormuş. Bu ne kadar doğru bilinmez ama Semih'in forma şansı bulamamasında mutlaka bir etkisi olduğu da muhakkak.

 

 

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..