Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '12

 
Kategori
Eğitim
 

Düşünmelisin

Düşünmelisin
 

Sorgulayabiliyor musun?


İnsanların bir şeyleri kabul etmeden önce sorgulamaları gerekir. Özellikle her bakımdan hayatın içinde yer alırken, mutlaka, bir şeyleri olduğu gibi değil, biraz araştırarak uygulamaya geçirmek o şekilde benimsemek  daha doğrudur.

Eğitimin, ülkemiz açısından çok ileri bir seviyede olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü Türkiye gelişmiş bir ülke değil gelişmekte olan bir ülkedir. Ne zaman eğitim doruk noktaya ulaşır ve ihtiyaçlara cevap verir duruma gelir o zaman Türkiye gelişmiş bir ülkedir diyebiliriz. Peki bu nasıl sağlanacak ?

Tabii herkesin genel beklentisi bu durumda öğrencilerden oluyor. Öğrenci çalışmıyor , okumuyor, okulda olması gerekirken dersten kaçıyor, böyle bir nesilden ne beklersin gibi görüşler de az değildir. Sonuç olarak eğitimin amacına ulaşamaması hep öğrenci milletine yıkılır. Çünkü eğitim pürüzsüzdür, mükemmeldir ama öğrenci bunu anlayamayacak kadar geridir. Halbuki kimse bunun nedenlerine inmez.

Öğrenci profili tek değildir. Üç profil tipi vardır. Okula okuma isteğiyle değilde sırf okudu diye, sırf o mezuniyetten sonra diploma alsın diye gelen tembel tip. İlerde meslek sahibi olmak, bir şeyler başarmak için okula gelen ama derslerde ne kadar çabalasa da başarılı olamayan orta tip. Başarılı olup bunu teoride ve pratikte uygulayabilen çalışkan tip. İşte eğitim bunu göz önüne alacak. Her öğrenci eşit değildir. Her öğrencinin eğitimden beklentileri de eşit değildir. Eğitim şekli bunların hepsine mantıklı cevaplar verecek nitelikte olmalıdır.

İşte bu anlamda sorgulamak çok önemli . Eğer bu işin meyvesini almak istiyorsak tohumumuzu doğru yere, doğru toprağa, doğru şekilde eklemeliyiz . Baştan yanlış ekersek meyveler çürük olur, olgunlaşmamış olur.  Zarar kaçınılmaz olur.

 
Toplam blog
: 16
: 330
Kayıt tarihi
: 29.12.12
 
 

İleriye yönelik farklı hayallerim var. Yazmayı çok seviyorum. Hayatı akışına bırakmayı sevmeyen a..