Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Düşünmenin gücü

Uzun bir zamandır yeni bir yazı oluşturamamıştım. Oysa ne kadar çok konu birikti düşünce havuzumda onları tek tek dökmenin zamanı geldi diye düşünüyorum artık.

Hazır düşünmek demişken bu noktadan başlayalım öyleyse. İnsan kendi düşüncesinin efendisi ve kalıpcısı çevre ve şartların ve özellikle de kaderinin mimarı olmalıdır. Bu fikirden yola çıkarak kendi geleceğinide şekillendirebilir.

Şöyle ki, insan en güçsüz ve çaresiz anında bile bir efendi olabilir. O güçsüz anlarda bile iyice bir düşünüp ve yaşamın doğal yasasını dikkatle aramaya başladığımızda mutlaka o bizi iyi yada kötü bir sonuca ulaştıracaktır. İşte amacımız o sonucun iyi olmasını sağlamaktır.

Bunuda ancak zihin bahçemize iyi güzel ve faydalı tohumlar ekerek elde edebiliriz. Orayı bakımsız bırakıp her gün içindeki kötü düşünceleri ayıklamazsak tabiki nefret endişe sevgisizlik ve başarızılık hasat edeceğiz. Biz oraya anlayış bilgi sevgi gibi güzel tohumlar döktüğümüzde bütün iyilik ve başarı yolları bize açık olacaktır.

İşte o zaman insan enerjisini olumlu yöne yönlediren ve düşüncelerini verimli kılan akıllı bir efendiye dönüşür.

Nasıl ki altın ve elmas gibi mandenler çok araştırma ve bunula ilgili olan kişiler tarafından derin bilgiler sonucunda elde edilirse bir insanda tıpkı maden gibidir kendi varlığı ile ilgili gerçekleri ancak ruhunun derinliklerine inerek bulabilir.

Bence en uzun ve en gerçekçi yolculuk kişinin kendi içine yaptığı yolculuktur. Ancak böyle bir yol bizi kendimizle ilgili gerçeklere ulaştırabilir.

Bizi biz yapan düşüncelerimizin kendimiz ve çevremiz arasındaki etkilerinde her zaman bir sebep ve sonuç ilişkisi kurabilirsek, işte o zaman kendi kaderimizin mimarı oluduğumuzu hiç bir teredüte mahal bırakmadan kanıtlamış oluruz.

Bilgi bir insan için güç demektir. Ferrasini Satan Bilge kitabının yazarı
Robin Saharma kitabının bir yerinde kız kardeşine '' bilgiye açım '' diyordu. Bu söz beni çok etkilemiş ve düşünce dimağıma ayrı bir başlangış olarak eklenmişti.

Bilginin anlayış, zeka ve güç olduğunu anlayıp günlük basit işlerde bile deneyimlerimizi kullanabiliriz.

Başka hiçbir yolda değil, ama sadece bu yolda,

''arayan bulur ve kapıyı çalana o kapı mutlaka açılır.'' çünkü insan bilgi tapınağının kapısından ancak yorucu bir çalışma ve sabırla girebilir.

Evet sevgili dostlarım hepinizin bilgi tapınağına giden yollarınızın açık olması dileği ile hoşçakalın.

 
Toplam blog
: 9
: 663
Kayıt tarihi
: 26.02.09
 
 

Merhabalar sevgili arkadaşlar, ben kırkbeş yaşında bir bayanım. Çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünden..