Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '08

 
Kategori
Deneme
 

Düşünsek mi, Düşünmesek mi?

Düşünsek mi, Düşünmesek mi?
 

Ne dediler en başından beri?

Düşünün, korkmayın, sorgulayın, konuşun, sorun!

Çekinmeyin hayatın her alanında, her anında ve her yerinde karşınıza engeller çıkacaktır. Yılmayın, çabalayın, mücadele edin.

Evet, ilkokuldan beri ailemizden, öğretmenlerimize çevremizdeki herkesin sürekli dile getirdiği ve eleştirdiği durum kaderimize boyun eğmemiz değil miydi?

Hakkımızı aramaktan korkardık, ne denilirse yapmaya çalışır; kendimizce ideal insan olmak isterdik.

Cesaret aşılamaya çalışıp; konuşur, düşünür birer insan yani birey olmamızı istediler.

Ülkemiz gibi bir ortamda hakkını istemek, kaderine boyun eğmemek çoğu zaman farklı olumsuz isimlerle anıldı.

Düşünen insanlara soru soran insanlara “bunu soramazsın” diyerek mahkemelere vermedik mi?

Evet, verdik. Düşünün, sorgulayın diye güdülenenler gün gelip düşünmeye çalıştıklarında, en azından düşünme eylemini uygulamaya dökmek istediklerinde binbir engelle karşılaştılar.

Toplumumuza yerleşen linç kültürü ile beraber farklılıklar eksi puana dönüştü. Farklılıkların tek hatırlandığı zaman ise yaklaşan seçim dönemleri oldu.

İzmir’in Dikili ilçesinde sosyal devletin gereklerini yerine getirdiği için hakkında ağır ceza mahkemesinde dava açılan belediye başkanları olduğu gibi, güneydoğuda ağırlıklı olarak Kürtçe konuşan nüfusa daha iyi hizmet verebilmek için iki dilli su faturası basan belediyelere de dava açıldı.

Didim’de Datça’da Almanca-Türkçe, İngilizce-Türkçe su faturası basanlara ise görevini yaptıkları için dava açan olmadı.

En son örneğimiz Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinden; orta refüjde yapılan peyzaj düzenlemesi PKK’yı andırıyor diye biri suç duyurusunda bulundu, savcılık inceleme başlattı.

Bakmak ve görmek deriz hep; hepimiz kardeşiz, birlikte barış ve huzur içinde yaşayalım diye vurgular yaparız. Yıldıza benzer bir şekille dikilmiş çiçekleri PKK’ya benzeten zihniyet sadece görmek istediklerini mi görüyor?

Güneydoğu denilince aklımıza PKK’dan başka bir şey gelmiyor mu?

PKK’nın en çok istediği şey bu olsa gerek. Her Güneydoğulunun potansiyel terörist olarak görülmesi hiç unutulmamalıdır ki bu ülkenin geleceği, varlığı ve bütünlüğü için en büyük tehlikedir.

Önyargısız, bağımsız düşünmeli bütünlük içerisinde ortak çıkarlarımız doğrultusunda yapıcı davranmalıyız. En azından yağıcı davranmaya çalışmalıyız.

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..