Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '13

 
Kategori
Deneme
 

Düşünüyorum O halde varım

Düşünüyorum O halde varım
 

Öldükten sonra dirilmeyi (Haşir), ahirete inanmayan ya da inandığını söyleyip hazırlık yapmayanlara şaşırıyorum... Neden mi?

Bahar, çocukluk gibidir. Baharın sonunda ağaçlar çiçek açar ve meyve verir. Yani o çocuk genç kız olur, gelinlik giyer ve çocuğu olur.

Yaz mevsimi gençliğe benzer. Sonbahar ihtiyarlık gibidir. Ve nihayet kış: ölüme benzer. Kışın kar, kefene benzer...

Kışın iskelet gibi olan ağaçlar, yeni gelen baharla yeniden dirilir. Allah bize bu yeniden dirilme ve sonraki hayatımızı her sene ispat ediyor ve düşünmemizi ve aklımızı kullanmamızı istiyor.... Ta ki ahirette yeniden dirilişimizde itiraz hakkımız kalmasın...

Bunları görüyoruz ama düşünmüyoruz hayret !

Allah imanımızı artırsın...

******

(BU KISMI 2012 YAZINDA YAZMIŞTIM) Geçen hafta, akrabamız Veli abi'nin oturduğu apartmanda 41 yaşındaki komşusu ani bir kalp kriziyle vefat etmiş.

Veli abi arabasıyla hastaneye yetiştirmek istemiş. Fakat yolda giderken arka koltukta, adam eşinin kolları arasında son nefesini vermiş.

Veli abi diyor ki:

"Dünya boş Celal, ölüm aniden geliyor. Mühim olan ahirete hazırlanmak... Adam işte aniden gitti. Geride iki küçük evlat kaldı. Üç evi vardı, yazlığı vardı, iki arabası vardı. “

“…Bütün Ereğli senin olsa nolacak. Apartmanın garajında aha işte 70 bin liralık arabası yatıyor. ... Allah rahmet etsin."

******

Günümüzde bir çok müslüman, Avrupalı Hristiyan'lar gibi yaşıyorlar. Açık giyiniyorlar, namaz, oruç yok, cuma namazı yok, zekat vermiyor, devlet büyüklerine küfürler ediyorlar.

Söz cennete gelince sadece kendilerini cennetlik görüyorlar, samimi dindarlara geri kafalı, dini anlatanlara 'bunlar adamı dinden çıkarır' diyorlar. Sanki dini yaşıyorlar gibi...

Benim Ukrayna'da Maria isminde bir arkadaşım var. İncilin rusça tercümesini okuyor ve Hz İsa'nın çilelerini düşününce ağlıyor... Yemeklerden sonra ve yatarken dua ediyor. Pazar günleri kiliseye gidiyor. Gerçi, Hz. İsa'ya (Haşa!) Allah'ın oğlu diyor, şirk koşuyor. Ama yine de bir çok kimseden daha dindar!

Malesef bizler müslüman olduğumuzu söylüyoruz, ama gereğini yapmıyoruz.

******

ABD’nin uzaya fırlattığı ve 8 ayda Mars gezegenine ulaşan Merak (Curiosity) adlı uzay aracı, Mars ile Dünya arasındaki 570 milyon kilometrelik yolu, saatte 21 bin 243 kilometrelik hızla sekiz ayda katetti...

Dünyamız samanyolu galaksisindedir. Samanyolu galaksisi içerisinde 250 milyardan fazla yıldız vardır. Bu yıldızların çoğu dünyadan yüzbinlerce kat daha büyüktür.

Teleskoplarla tespit edilebilen kainatta samanyolu galaksisi gibi 100 milyardan fazla galaksi vardır... Dünya’ya en yakın yıldıza arabayla gitmeye kalksak, bu 26 milyar yıl sürerdi. [ Saatte 100 Km Hızla ]

Aman Allah'ım... Sana SECDE EDİLİR.

Sevgilerimle ...

 Celal Çelik             

Ankara  ( Konya-Ereğli )

 

 
Toplam blog
: 455
: 812
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1973 Konya Ereğli doğumluyum. Selçuk üni. MYO Elektronik bölümü mezunuyum. 1993'e Friedreich Atak..