- Kategori
- Yemek - Mutfak
Dut çullaması
DUT ÇULLAMASI
Malzemeler: 1 kg kuru beyaz dut, 2 kaşık tereyağı, 5 yumurta
Erzurum yöresine ait bir tatlıdır.1 kg kuru beyaz dut sıcak suda 20 dakika bekletilerek yumuşatılır ve suyu süzüldükten sonra bir tavaya tereyağı (arzuya göre sıvıyağ da konulabilir) konur, eriyen yağın içerisine yumuşayan dutlar konur tavada çevrilir, üzerine 5 yumurta kırılır karıştırılır, kısık ateşte altı kızarana kadar pişirilir, bir tabak yardımıyla çevrilip altı da pişirilir. Bir çeşit tatlı omlet gibi olur. Bu tatlı Erzurum'da çocuklar tarafından çok sevilen bir tatlıdır. Arzuya göre yağlanmış borcama dökülerek fırında da pişirilebilir. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ