Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Dut çullaması

Dut çullaması
 

DUT ÇULLAMASI


Malzemeler: 1 kg kuru beyaz dut, 2 kaşık tereyağı, 5 yumurta

Erzurum yöresine ait bir tatlıdır.1 kg  kuru beyaz dut sıcak suda 20 dakika bekletilerek yumuşatılır  ve suyu süzüldükten sonra bir tavaya tereyağı (arzuya göre sıvıyağ da konulabilir) konur, eriyen yağın içerisine yumuşayan dutlar konur tavada çevrilir, üzerine 5  yumurta kırılır karıştırılır, kısık ateşte altı kızarana kadar pişirilir, bir tabak yardımıyla çevrilip altı da  pişirilir. Bir çeşit tatlı omlet gibi olur. Bu tatlı Erzurum'da çocuklar tarafından çok sevilen bir tatlıdır. Arzuya göre yağlanmış borcama dökülerek fırında da pişirilebilir. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..