Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '18

 
Kategori
Dekorasyon
 

Duvar Dekorasyonu

Duvar Dekorasyonu
 

Ev ve ofis dekorasyonu denildiğinde aklımıza genelde duvarlarımız gelir. Duvar dediğimizde ise ayna ve tablolar gelir. Aynalar dekorasyonda farklı bir tarzdır.  Fazla hareketli olamamakla beraber klasik bir hava katmaktadır. Bir çok şekilde tasarlanıp üretilen aynalar kullanışlı ve yoğun talep görmektedir.

Tablolara değindiğimizde ise karşımıza 2 tür çıkmaktadır. Yağlı boya ve kanvas tablo olarak ayrılmaktadır. Yağlı boya tablolar ressamların tuval üzerine özenle çalışmış olduğu tabiri yerindeyse orjinal tablo diyebiliriz. Yağlı boyalar oldukça kullanışlı ve üzerindeki boyalar sayesinde uzun yıllar ilk günkü gibi kalabilirler. Yağlı boya tablo, kanvas tabloya göre  daha popülerdir yalnız fiyatları biraz yüksektir. Yağlı boya tablolarda en çok beğenilen tarz soyut tablolardır. Bunun bilgisini de vermek isterim.

Fiyat aralığı ressamlara göre değişmektedir. Piyasada bir çok ucuza tablo satan görebilirsiniz. Ama bu sizi yanıltmasın ithal olarak Çin gibi uzak doğu ülkelerinden getirilmektedir. Yağlı boya tablo bir düşüncenin, bir hayalin tuvale dönüştürülmesidir.

Geçmiş ressamlarda ünlü ressamların çalışmalarında savaşa, yaşama değinerek dikkat çektiği bir sürü konu vardır. Bir tepki görüş de tuvallere aktarılmış zamanında.

Kanvas tabloya gelecek olursak bilmeyeniniz yoktur diye düşünüyorum. Bir dijital baskı tekniği olan kanvas tablolar piyasada oldukça yaygındır. Kanvas tablo dijital makinalar  ile aynı yağlı boyada kullanılan tuvalin üzerine baskı yapılmaktadır. Atldekor gibi büyük tablo firmaları yüksek baskı tekniği kullnarak tabloların daha canlı ve kendi renklerine yakın tonlarda çıkmasını sağlamaktadır. Kanvas tabloda ürün çok geniştir önemli olan çözünürlük kalitesi.

Webte kaliteli gördüğümüz beğendiğimiz bir resmin yada fotoğrafın baskısını yaptırabiliriz. Baskı aşamasından sonra kasnaklara gerilen bez duvarlarınıza asılmak için hazır olmaktadır. Bunlarda da dikkat etmeniz gereken kalitedir. Neden mi çünkü yağlı boyalar gibi orjinal boya kullanılmadığından kanvas tablolarda bezin kalitesi önemlidir. Ucuza aldığınız bir tablo kısa bir süre sonra solma ve yıpranma olmaktadır. 

 

 
Toplam blog
: 18
: 142
Kayıt tarihi
: 16.10.17
 
 

Alp çocukluğunda evi dağıtan haylazlardan biriydi. Ve yıllar geçtikçe bu davranış tersine dönerek..